Caixa Popular ha celebrat l’acte d’entrega de la primera convocatòria d’Ajudes per la Igualtat a l’Umbracle del Jardí Botànic de la Universitat València, on la periodista valenciana Mariola Cubells va conduir l’esdeveniment i la cantant Sole Giménez, ambaixadora de la Targeta Dona de Caixa Popular, va oferir un concert íntim.

L’entitat financera valenciana va posar en marxa per primera vegada la convocatòria d’Ajudes a la Igualtat el 8 de març passat, amb un fons de 10.000 euros que contribuirà a empoderar les dones i a construir una societat més justa i en igualtat.

Les associacions promotores dels 3 projectes finalistes explicaren el seu treball i la destinació de l’ajuda, a més de contar alguns dels testimonis de persones que han aconseguit millorar la seua vida gràcies al suport de les seues organitzacions.

El Programa IMMA de la Fundación Salud y Comunidad és el projecte guanyador, premiat amb 6.000 euros, per a acompanyar dones que pateixen explotació sexual, facilitant processos d’increment de l’autonomia i de les oportunitats d’eixir de la situació. El segon projecte finalista, que ha obtingut 3.000 euros, és el Programa Dona Impuls de la Fundació Nova Feina, que busca millorar l’ocupabilitat de dones víctimes de violència de gènere o en situació de vulnerabilitat. Per últim, el tercer finalista ha rebut 1.000 euros i és el Programa JUNTAS+ de la Fundació Dasyc de la Comunitat Valenciana, que posa a l’abast de dones en risc o situació d’exclusió social formació que els garantisca un ensenyament de qualitat i gratuït.

El fons de l’ajuda s’ha constituït gràcies a la recaptació de la Targeta Dona de Caixa Popular, la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere i que destina un 0,7 per cent dels beneficis obtinguts per fer-la servir a projectes socials que fomenten la igualtat entre les persones.