El 2020 va ser un any que no serà fàcil d’oblidar, ja que vam viure situacions molt complicades provocades per la pandèmia sanitària. Durant mesos, les persones en situació de vulnerabilitat hagueren d’enfrontar-se a situacions mai abans viscudes. S’ha patit una contínua incertesa i por per part de tot el món, però són les persones en situació d’exclusió social les que han patit pitjors conseqüències en tindre ocupacions o ingressos precaris i dificultats per a adquirir béns i serveis bàsics.

Durant l’any 2020, 234 persones en situació vulnerable han accedit a una ocupació i 24 han obert la seua pròpia empresa de la ma de Nova Feina. Per a aconseguir-ho, esta entitat va comptar amb un pressupost de 563.000 euros, 53 persones compromeses i 109 aliances i col·laboradors que han permés realitzar 572 atencions personals, 74 tallers competencials i 7 cursos formatius de llarga duració.

«El 2020 ha sigut un any de canvis que han afectat a com l’alumnat dels nostres cursos rep formació per a l’ocupació. Assumim el repte d’adaptar-nos a un entorn de treball on les competències digitals han jugat un factor clau, incorporant-se a totes les nostres accions formatives aconseguint així que més del 70 % de les persones formades pogueren accedir a una ocupació», expliquen des de Nova Feina.

Arrancar un negoci és una tasca que necessita de passió, treball dur i assessorament. «En el nostre servei de suport a l’autoocupació ajudem les persones emprenedores a donar forma a la seua idea. Mitjançant l’acompanyament els dotem dels recursos i coneixement que necessiten per a impulsar el seu projecte, generant en l’últim any 24 noves empreses», recalquen.

Ana Tórtola, directora de Nova Feina explica que «la transformació digital iniciada fa anys ens ha permés abordar el repte de l’atenció en línia a les persones usuàries amb celeritat i efectivitat. Hem doblegat esforços perquè les persones treballen les seues competències informàtiques i superen la bretxa digital que els separa de l’ocupació. Estos resultats no serien possibles sense la col·laboració i el treball en xarxa amb les entitats socials juntament amb les empreses que ens donen suport i col·laboren en el nostre dia a dia».

«Malgrat les dificultats de la situació de pandèmia, hem d’agrair la confiança de les persones participants que ens trien perquè al costat d’elles donem suport a la seua inserció sociolaboral», afig Tórtola.