«Vestint il·lusions» de l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats de Torrent i Comarca (ARTIC) és una de les entitats beneficàries de la campanya «Un dia de salari», on l’equip humà de Caixa Popular dóna voluntàriament un dia del seu salari i l’entitat aporta, a més, el doble de la quantitat recaptada. Amb els 4.000 euros de dotació vol generar un espai d’aprenentatge de costura, intercanviant temps i experiència entre persones en tractament per conductes addictives junt amb altres col·lectius com dones i xiquets i xiquetes.

Amb quina finalitat es va crear l’associació ARTIC?

L’associaciació va ser fundada en 1980 baix la direcció del Dr. Miguel Ángel Torres, cap de la Unitat d’Alcoholisme i Toxicomanies de Torrent (Àrea 8) amb uns objectius concrets de rehabilitació, ajuda als familiars i reinserció del malalt alcohòlic. En 1999 la nostra associació, des de l’orientació, supervisió i seguiment de professionals especialitzats en les drogodependència, fa constar la seua preocupació per la falta de recursos per part de les Administracions Públiques per al tractament de l’alcoholisme i un altre tipus de conductes addictives. En l’actualitat depenem de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Quins èxits heu aconseguit fins al moment?

La rehabilitació, ajuda als familiars i reinserció del malalt addicte; la sensibilització i visualització de les addiccions com una malaltia, i la prevenció comunitària.

Quines són les principals dificultats a les quals vos enfronteu?

Ha augmentat la demanda per a tractament en addiccions, falten recursos específics d’addiccions i cada vegada són més joves les persones que demanden tractament.

Què ha suposat l´aportació dels treballadors de Caixa Popular per al vostre projecte «Vestint il·lusions» i quin impacte ha tingut?

Visibilitzar i sensibilitzar sobre la situació de desempar que pateix la infància, entre el col·lectiu de persones en tractament per addiccions de l’Associació ARTIC; establir un vincle entre els usuaris en tractament per addiccions i les voluntàries del Taller de costura Madre Mazzarello; l‘enviament de elements cosits (vestits, volquers, pantalons...); i dignificar la vida de les persones que viuen en els campaments de refugiats a través dels elements cosits amb el projecte «Vestint il·lusions».

Quins son els pròxims reptes que voleu aconseguir?

Continuar amb la rehabilitació i reinserció de malalts addictes; continuar amb el suport a familiars de persones addictes; donar a conéixer les realitats d’altres col·lectius; i secundar i ajudar a altres associacions que necessiten de la nostra ajuda.