Payasospital va realitzar 8.753 atencions, presencials i virtuals, a menors hospitalitzats en deu hospitals públics de la Comunitat Valenciana durant l’any passat, segons ha donat a conéixer l’entitat en el seu balanç anual de l’any 2021.

Amb les seues actuacions terapèutiques a les habitacions dels pacients pediàtrics, Payasospital crea moments de distensió i alegria que, segons estudis realitzats, milloren l’estat emocional del menor ingressat i, en conseqüència, la seua salut.

«Malgrat les restriccions sanitàries, en el segon any de pandèmia vam poder augmentar, en relació amb el 2020, un 19 % les nostres atencions als pacients pediàtrics i un 25 % les nostres intervencions als hospitals», va destacar Sergio Claramunt, director artístic i fundador de Payasospital.

Les visites de Payasospital es van realitzar durant 428 jornades al llarg d’11 mesos, en els quals també van tindre contacte amb 9.257 familiars i acompanyants. Igualment, el personal sanitari va comptar amb la presència dels pallassos en l’aplicació de tractaments dolorosos o on es necessitava que el pacient estiguera tranquil.