La Diputació registrarà la amb sensors la contaminació i la mobilitat a València

La instal·lació dels mesuradors ambientals oferiran dades de l’impacte del turisme a la capital

La Diputació instal·larà sensors a la ciutat de València per a registrar dades mediambientals.

La Diputació instal·larà sensors a la ciutat de València per a registrar dades mediambientals. / EUROPA PRESS

EUROPA PRESS

La Diputació de València desplega per «punts clau» de la ciutat de València una sèrie de sensors que oferiran informació mediambiental i de mobilitat gràcies a un conveni subscrit entre la institució provincial i l’Ajuntament. Es tracta d’una acció compresa en el programa ‘Connecta València: territori turístic, intel·ligent i sostenible’, impulsat per la secció de Ciutats Intel·ligents de la institució provincial, dins de l’àrea d’Innovació, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

El diputat provincial de Fons Europeus, Administració Electrònica i Innovació, Juan Ramón Adsuara, ha detallat que els dispositius intel·ligents que ja s’estan instal·lant per tota la ciutat «oferiran informació molt rellevant que permetrà millorar la presa de decisions», al mateix temps que «faciliten analitzar l’impacte mediambiental del turisme en el territori». Adsuara ha incidit en la importància de «fer una bona anàlisi de les dades que ofereixen els sensors, que és el que aporta valor a la ingent informació que són capaces de generar», i ha qualificat com a «clau» la plataforma Smart que des de l’àrea d’Informàtica es posa al servei de l’Ajuntament».

«És capaç d’obtindre informació, identificar patrons i tendències en les dades amb anàlisis predictives i aplicació d’algorismes d’intel·ligència artificial; arribant a ser capaços de predir possibles esdeveniments o problemes abans que arriben a ocórrer, la qual cosa optimitza la presa de decisions. Tot això comptant amb eines de seguretat i assumint a més el cost d’emmagatzematge de la informació», ha argumentat.

En total s’han instal·lat al voltant de 170 dispositius repartits per diverses localitzacions dependents de les seccions d’Enllumenat, Bombers de València, Cicle Integral de l’Aigua, Fundació Esportiva Municipal, Parcs i Jardins, Mercat de Colón, Museus, Palacio de Congressos, Palau de la Música, Pedanies de València, Postes Sanitàries, Servici Devesa-Albufera, Servei de Joventut, Servei de Jardins i Turisme Visit València.

Els sensors mediambientals permeten el mesurament de contaminació acústica, gasos nocius i partícules de pols, mentre que els de mobilitat possibiliten analitzar patrons de moviment entre punts d’interés turístic, hotels, comerços i serveis ciutadans.

Sensors meterològics

A través del projecte ‘Connecta València: territori turístic, intel·ligent i sostenible’, la Diputació de València ha desplegat una xarxa de sensors meteorològics en cada municipi de la província, que permeten mesurar la humitat relativa de l’aire, temperatura, velocitat i direcció del vent, precipitació, pressió baromètrica, radiació solar i UV.

Així mateix, s’han instal·lat 50 tòtems amb pantalla interactiva, que ofereixen als visitants continguts informatius i d’interés turístic, funcionant a més com a emissors d’una xarxa wifi turística instal·lada en els propis dispositius de la Diputació.