La Filmoteca de CulturArts, en col·laboració amb el Instituto Cultural Rumano, presenta una mostra de cinema produït en 2015 a Romania. El cicle s'inaugurarà el dijous 31 de març, a les 18.00 hores, amb la projecció a la sala Berlanga de Aferim!. La road movie Aferim! (2015) està dirigida per Radu Jude i parla sobre l'esclavitud dels gitanos en la Romania del segle XIX. La seua posada en escena, en què destaca una fotografia en blanc i negre, li va valer a Radu Jude el Oso de Plata al Mejor Director en la Berlinale de 2015.

Posteriorment, a les 20.00 hores, es projectarà Un etaj mai jos (Un piso más bajo, 2015) de Radu Muntean, que va ser presentada en la sección Certain Regard del Festival de Cannes i va obtenir el Premi al Millor Guió i millor Actor en el Festival Europeu de Sevilla. Es tracta d'una pel·lícula psicològica «molt subtil» amb una posada en escena brillant en la qual un home lluita contra el sentiment de culpa. Les dues pel·lícules seran presentades per la directora deInstituto Cultural Rumano de Madrid, Ioana Anghe, i pel coordinador de projectes del propi institut, Ovidiu Miron.

En aquesta mostra de cinema, que finalitza el 9 d´abril, també figuren De ce eu? (¿Por qué yo?, 2015) de Tudor Giurgiu i Lumea e a mea (El mundo es mío, 2015), de Nicolae Constantin Tanase, entre altres.