El Palau de Les Arts es troba immers en els assajos d´Idomeneo, de Mozart, la primera nova producció operística de 2016, que s´estrena el pròxim 21 d´abril, de la mà del director musical Fabio Biondi, i el responsable de la posada en escena, Davide Livermore.

Tots dos treballen amb l´equip artístic i creatiu des del passat mes de març en la cinquena òpera de l´artista de Salzburg que Les Arts posa en escena, després de l´excel·lent acolliment de la trilogia Mozart-Da Ponte (Don Giovanni, Le nozze di Figaro i Così fan tutte) i Die Zauberflöte.

Idomeneo, l´obra amb la qual la crítica considera que «explota» el geni musical del jove Mozart, suposa, a més del segon muntatge que estrena Fabio Biondi en Les Arts, el seu debut en el fossat de la Sala Principal.

El dues vegades guanyador del Premi Campoamor al millor cantant d´òpera, Gregory Kunde, torna a València per a protagonitzar Idomeneo, el seu segon gran paper en la temporada 2015-2016, a qui acompanya l´ascendent soprano valenciana Carmen Romeu (Elettra) que, per la seua Musetta en La Bohème, de Puccini, va rebre el premi Campoamor a la cantant revelació.

La mezzosoprano italiana Monica Bacelli, intèrpret de referència en el repertori mozartiano, es presenta per primera vegada en Les Arts amb el rol d´Idamante, mentre que la soprano brasilera Lina Mendes, antiga integrant del Centre Plácido Domingo, és Ilia en esta producció.

A més de l´estrena el pròxim dia 21 d´abril, el centre d´arts ha programat funcions d´Idomeneo els dies 24 i 28 d´este mateix mes, així com l´1 i 4 de maig.

Batuta valenciana

Les Arts ha anunciat que Sergio Alapont no podrà dirigir la funció del 28 d´abril per compromisos professionals, i li substituirà el també valencià José Ramón Martín, que s´estrena en el fossat de la Sala Principal, i s´unirà així a la nòmina de valencians que han dirigit òpera en este espai, inaugurat en 2010 per l´alcoià Jordi Bernàcer.

Les Arts reprén el format de visita guiada amb accés a un assaig operístic amb motiu dels treballs previs a l´estrena de la nova producció d´Idomeneo, de Mozart.

El pròxim 14 d´abril, a les 14.45 hores i a les 17.45 hores, el servei de visites guiades ha dissenyat sengles itineraris per l´edifici amb una parada de 30 minuts en la Sala Principal per a contemplar de primera mà el treball de Biondi i Livermore amb el Cor de la Generalitat Valenciana, que dirigeix Francisco Perales.

El preu de la visita guiada amb accés a assaig és de 15 euros i de 12 per als abonats. Les Arts repetirà esta proposta amb motiu dels assajos de les pròximes produccions: Cafè Kafka, de Francisco Coll, i A Midsummer Night´s Dream, de Britten.