La Raíz presenta avui en concert el seu nou disc Entre poetas y presos en el camp de futbol de Benimaclet. És el concert que obri la nova gira, que inclou uns setanta-cinc concerts per sales d'Espanya i Europa on ja hi ha diverses actuacions concertades a Brussel·les, Londres o Berlín. El d'avui també forma part de la festa 15 anys del Terra, Centre Social de Benimaclet, que ha col·laborat en la gestió i organització del mateix.

Segons Pablo Sánchez, cantant, compositor i capdavanter de La Raíz, aquesta primera posada en escena «serà molt especial per a nosaltres, potser la més especial fins avui», argumentant que «el primer al·licient és que estrenem disc, el segon perquè ho fem a València, on fa dos anys que no actuem, i en tercer lloc perquè s'han esgotat les entrades i l'expectació és brutal. El concert es va anunciar a l'octubre i a la fi de febrer ja s'havien esgotat pràcticament tots els bitllets per a un aforament de deu mil persones».

A l'esdeveniment també participaran les bandes Auxili i Zoo. Les portes del camp de futbol s'obriran a les 19:30 i Auxili pujarà a l'escenari sobre les 21:00, després ho farà Zoo i finalment, vora les dotze de la nit, arribarà el primer plat amb La Raíz.

Segons confirma el propi Sánchez, «va a vindre gent amb autobús des d'un fum de municipis de València, Alacant i Castelló. Ens ha escrit gent que ve des de Catalunya i altres parts d'Espanya». A més, assegura que «el concert d'avui serà diferent i hem preparat un repertori especial, amb col·laboracions. Serà més llarg d´allò normal. Estem molt excitats per ser la nostra tornada als escenaris i per ser un esdeveniment en el qual hem invertit molt esforç per a que es puga dur a terme». El disc s'ha gestat durant dos anys des que el grup va començar a aglutinar idees i registrar-les en el mòbil, l'ordinador o en el local d'assaig. S'han filtrat moltes fins a aconseguir els onze temes que finalment té aquest treball. S'ha gravat entre desembre de 2015 i gener de 2016 en RPM Estudis a València, que és el mateix lloc on es va gravar l'anterior disc amb Roger García. El nou treball de La Raíz ha sigut definit pel seu vocalista i compositor com a «introvertit, molt personal, reflexiu i profund». El concert d'avui arriba després que al febrer isquera a la llum el videoclip d'avançament i fa just un mes es posara a la venda el disc.