27 de abril de 2016
27.04.2016

Primer disc d'Ona Nua

El d´Alzira s´estrena amb «un gat i l´home al seu costat»

27.04.2016 | 04:15
Primer disc d'Ona Nua

Ona Nua és el nom amb el qual el productor i músic Josep Pérez (Alzira, 1973) presenta el seu projecte en solitari: Un gat i l´home al seu costat (Mésdemil, 2016).

Després de més de vint anys al món de la música tocant, cantant, produint i arranjant per a nombrosos artistes com ara Oscar Briz, Aljub, Néstor Mont o Limbotheque „entre altres„, l´alzirenc se centra ara en composicions pròpies, amb un disc ben personal.
L´estil musical s´acosta lleugerament al folk americà actual, com ara Midlake, Vetiver o The Autumn defense, encara que, de tant en tant, també pot recordar artistes com Fink, The tallest man on earth o Ásgeir, pel que fa a la contemporaneïtat de les melodies i la concepció dels elements que el conformen.

Per a la gravació del disc ha comptat amb la col·laboració d´Abraham Rivas als teclats, Xavi Alaman al baix i Moumouni Diarra a la kora. Esta darrera col·laboració li confereix al disc una certa essència africana que queda també palesa als ritmes eclèctics o als arpegis de guitarra repetitius a l´estil malià o capverdià.

La producció s´ha plantejat reduint al màxim els arranjaments i els elements que el construeixen, com eliminar doblatge de guitarres i veus, un màxim de dues guitarres per tema i que els sons triats siguen els mateixos al llarg del disc. Així la senzillesa i homogeneïtat sonora reduix les sorpreses i els artificis sonors per conferir importància a les lletres.

Les temàtiques basculen entre les pors internes i la nostàlgia de les sensacions passades traduïdes en la vida campestre, el seu paisatge i la seua fauna i flora. També hi trobem una adaptació de la cançó d´Elliott Smith, Between the bars (Entre els barrots) i cançons un poc més combatives com Llàgrimes (poema La collita, de Vicent Andrés Estellés) i El desendoll, una crítica a la funció de les xarxes socials i el seu efecte narcòtic.

Per tal de presentar Un gat i l´home al seu costat en directe, Ona Nua (guitarra i veu) comptarà amb Abraham Rivas (teclats i cors), Xavi Alaman (baix i cors) i Luis Besa (bateria, percussions i cors). També farà, però, presentacions més acústiques amb només guitarra i bombo.
El disc s´estrenarà en les plataformes digitals el dia 3 de maig. El CD físic ja es pot adquirir a les presentacions en directe.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine