En moltes ocasions veiem usos erronis del terme «direcció» en comptes de «adreça» o «domicili» Per exemple «la direcció electrònica de l´empresa és€» o «la direcció postal de l´agència és ´carrer€». La normativa establix que, en eixos sentits el terme adequat és «L´adreça electrònica de l´empresa és€» o «L´adreça postal de l´agència és ´carrer€». En este últim cas també es podria emprar normativament «domicili». La paraula «direcció» té diversos significats. En general, és «acció de dirigir» i també organització o llocs relacionats amb el fet de dirigir. L´organització material i conducció d'un espectacle, d´una obra teatral, d´un film, d´un treball és «direcció», com ho és el conjunt de persones que dirigixen una companyia o una empresa També l´oficina o el lloc on està el/la directora/a o l´òrgan que dirigix uns servicis o unes competències. L´acció de ´dirigir una orquestra´ és també «direcció». Però esta paraula també fa referència a orientació, sentit cap a on u o alguna cosa es dirigix, recta segons la qual es mou un cos en un moment donat, «L´autobús circulava en direcció contrària»,

«La carretera continua en direcció a Cullera». També té el significat de «costat cap al qual es dirigixen els esforços», «Hem de prendre una altra direcció si volem tindre èxit en l´empresa». Però no és normatiu com a denominació del lloc ni la indicació de residència d´algú ni d´una entitat. Per a això tenim «adreça» o «domicili». Estos dos termes són sinònims, però sols en un sentit físic. La casa on vivim és la nostra adreça i el nostre domicili, però la senya electrònica per a rebre missatges, i des d´on n´enviem, és adreça electrònica (o adreces) , i no el domicili electrònic, no arribem a tant, no vivim en seu electrònica ni virtual. Som terrenals. I no confongam «adreça electrònica» amb «correu electrònic». La primera ja està definida quatre línies més amunt, mentres que correu electrònic és «enviament o recepció de comunicacions des d´una adreça electrònica», «sistema de comunicació personal per aparells informàtics». I no cal recórrer a la interferència de l´e-mail.

Emparentats amb «direcció» i «adreça» tenim els verbs «dirigir» i «adreçar». Són sinònims en els sentits de «fer anar dret a algú o a algun lloc», «El vam adreçar/dirigir directament al cap de secció», «Ja no sap a qui adreçar-se/dirigir-se». També «parlar o escriure a algú», «Es va adreçar/dirigir als assistents per demanar-los el vot». Així mateix, «adrecem/dirigim la mirada cap a l´horitzó en pla romàntic, o no». I moltes vegades adrecem/dirigim la mirada al vore passar una xica o un xic guapa/guapo (segons orientacions i gustos). Però altres accepcions pròpies de cada un d´estos verbs són diferents. Per exemple, «dirigir» també és «governar, regir, conduir», de manera que es «dirigix un govern, una banda de música, una pel·lícula, les obres d´un edifici, una fàbrica, un projecte». I «adreçar», a més de les coincidències amb «dirigir», és «posar dret o pla allò que està tort, encorbat o doblegat». També «obligar algú a corregir-se», «Caldrà adreçar el xiquet, perquè va molt desencaminat».