El XX Festival de Jazz del Palau de la Música continua amb la seua programació este cap de setmana amb dues propostes suggerents, com és la de les Dómisol Sisters, que actuaran hui a partir de les 22 hores a la Sala Iturbi del Palau. Esta agrupació valenciana està centrada en la música de l´Amèrica dels anys 20, quan el swing es començava a propagar per les sales de ball. L´escenari de Dómisol Sisters estarà decorat per a l´ocasió amb motius de l´època per a fer viatjar al públic als anys daurats d´esta música plena d´optimisme.

Carla Sanz i Paula Almendros, algunes de les cantants de l´agrupació, evoquen formacions vocals d´aquella època, com les Boswell o les Andrew Sisters, per mitjà d´harmonies tancades i un gran protagonisme de la veu, mitjançant la qual fan un recorregut per tots eixos clàssics que s´escoltaven en la ràdio des de l´altre costat de l´Atlàntic.

Prèviament, pel matí, a les 12 hores, el vestíbul de l´estació Adif València Nord acollirà un concert de jazz ofert per la formació infantil Sedajazz Kids Band, que és l´ànima de Sedajazz. Esta formació infantil va nàixer de la inquietud del col·lectiu de músics per despertar l´amor a la música jazzística i potenciar el talent des de la base educativa, per tal de promoure la improvisació i la creativitat entre els més menuts. Amb l´únic objectiu de gaudir a través de l´aprenentatge, les xiquetes i els xiquets de la Sedajazz Kids Band s´han convertit en un exemple que cal seguir a causa de la seua curiositat i motivació, i per la qualitat de les seues actuacions, amb un repertori basat en la combinació d´estàndards jazzístics i arranjaments de grans èxits del pop i del rock traduïts al llenguatge del jazz. El músic valencià de jazz més internacional, Perico Sambeat, va presentar ahir la seua Big Band per primera vegada a València dins de la programació del Festival de Jazz al Palau, on va interpretar peces del seu últim treball, «Voces».