El proper dissabte 26 de novembre, la Societat Coral el Micalet farà la cerimònia de lliurament dels Premis Miquelet en la seua edició número 29 . La figura reconeguda enguany amb el Miquelet d'Honor individual és la de Marc Granell (València, 1953), home conegut pel seu compromís cívic en defensa de les llibertats democràtiques i nacionals del País Valencià, a més d'un poeta en llengua catalana reconegut i traduït a diverses llengues. «No hi mora sinó aquell que en si abasta / de ser u amb els déus sent ell mateix» són versos del seu poemari Llarg camí llarg, publicat el 1976, amb el qual va guanyar el premi Estellés. Granell és conegut, entre altres coses, per promoure la participació dels escriptors valencians al Congrés de Cultura Catalana l'any 1976 i per impulsar la revista Cairell (1978-1991). Entre els seus llibres es poden trobar Notícia de la tribu (1978), Refugi Absent (1979), Materials per a una mort meditada (1979), o La vida que creix (2015).

Manifestació pro-Estatut

La Societat Coral també atorga el Miquelet d'Honor col·lectiu, pel seu lligam amb el poble valencià, a la Falla Arrancapins, entitat cultural i ben activa socialment en esdeveniments com ara la manifestació pro-Estatut del1977, el suport als fallers objectors i insubmisos, la denúncia de l'energia nuclear i la recuperació del folklore valencià, entre d'altres.

Estos reconeixements, el dissabte, seràn la culminació d'una Setmana cultural que va començar dilluns amb tot un seguit de conferències al voltant dels aniversaris dels escriptors Ramon Llull, Maria Aurèlia Capmany, L'Aplec del Puig o l'inici de la Guerra Civil. El dissabte 26, l'entitat també atorgarà la beca d'estudis musicals, el premi de difusió del patrimoni cultural, i els guardons literaris del Premi Joan Coromines d'investigació Filològica, històrica o cultural. Tanmateix, es lliurarà el premi Micalet de Teatre, donat per la Fundació SGAE, i del Premi Enric Soler i Godes d'experiències pedagògiques a l'escola.