L'associació de guionistes de la Comunitat Valenciana, EDAV, ha ficat en marxa La Traca, un concurs nacional de guions de llargmetratge de comèdia. Un certamen al qual podran presentar-se tots els autors majors d'edat que tinguen la possibilitat d´escriure comèdia, de qualsevol nacionalitat, residents a l'Estat Espanyol. El concurs ha vist la llum gràcies a la col·laboració de l'ajuntament de L'Eliana.

L'EDAV (Escriptors de l'Audiovisual Valencià) ha creat este premi amb l'objectiu de contribuir a afavorir el desenvolupament de projectes audiovisuals, atenent la creixent demanda de continguts audiovisuals i la necessitat de crear un marc promocional per estos continguts. Els guionistes han optat per la comèdia, d'una banda per propiciar la producció d'un gènere en el qual el cinema espanyol compta amb una llarga tradició. D'altra, en paraules dels impulsors, «perquè ens agrada la idea de proporcionar a l'espectador una experiència agradable, que afavoreixca el riure, tan sanador i necessàri en estos temps tan tensionats»

El concurs portarà per nom La Traca, que va ser una revista satírica creada a València en 1884 i que al llarg de la seua trajectòria va ser interrompuda diverses vegades per la censura. La revista va desaparèixer en 1938. L´'admissió d´originals s'obrirà el 20 de març. La decisió del jurat es farà pública el 2 de juny. El premi tindrà dotació econòmica.El concurs es va presentar ahir a la Sala de Debat Pep Torrent de l'Eliana.