Els escriptors Isabel-Clara Simó i Santiago Posteguillo participen hui i demà en l´Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València amb una conferència i un seminari que tindrà lloc al Centre Cultural La Nau.

L´autora alcoiana oferirà la conferència Què és el feminisme? hui dimecres, a les 19 hores, en un acte organitzat amb l´Aula de Lectura i Escriptura de la Universitat de València. Considerada una de les autores modernes més importants de la literatura catalana, Simó ha estat distingida recentment amb el Premi d´Honor de les Lletres Catalanes per la seua obra ingent que s´ha forjat durant dècades des que el 1978 guanyara el premi Víctor Català amb el seu primer llibre, És quan miro que hi veig clar. Des de llavors, ha publicat al voltant de cinquanta títols en gairebé tots els gèneres: novel·la, narrativa breu, narrativa juvenil, teatre, poesia, guions radiofònics i televisius, recopilacions d´articles, assaig, memorialística. Com a periodista, ha dirigit el setmanari Canigó i col·labora habitualment en nombrosos mitjans de premsa escrita, ràdio i televisió.

Posteguillo i la històrica

Per la seua banda, el dijous, 30 de març, l´escriptor Santiago Posteguillo impartirà el seminari Com escriure i com publicar una novel·la històrica. L´autor de la trilogia sobre Trajà, entre altres obres, explicarà els quatre elements que, a parer seu, són necessaris per desenvolupar una novel·la històrica: «Arquitectura narrativa, superando el síndrome del Capitán Trueno, aprobando el test de Bechdel-Wallace y con un pequeño gran viaje». Filòleg, lingüista, doctor europeu per la Universitat de València, Posteguillo és en l´actualitat professor titular a la Universitat Jaume I de Castelló, on va exercir com a director de la seu en esta universitat de l´Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades de la Comunitat Valenciana durant diversos anys. En l´actualitat imparteix classes de Llengua i Literatura Anglesa. El 2014, Santiago Posteguillo va rebre el premi Barcino de l´Ajuntament de Barcelona i va ser nomenat Ambaixador Honorífic de la Jaume I. Aquell mateix any va publicar La sangre de los libros. La Generalitat va nomenar Posteguillo Escriptor de l´Any 2015.