Torna Graffitea. La segona edició del Festival de Streetart es desenvoluparà a Xest el dissabte 6 i diumenge 7 de maig, de les 10 fins a les 21 hores. L´art prendrà els carrers el primer cap de setmana de maig amb conferències, taules rodones, exposicions, tallers, presentacions editorials i un gran nombre d´activitats relacionades amb l´art urbà que comptarà amb un gran elenc d´artistes.

A la presentació, la regidora d´Educació i Cultura, M.ª Ángeles Llorente, es va mostrar entusiasmada per la celebració i acceptació, malgrat ser el segon any, de Graffitea. «Este festival és una aposta forta de la Regidoria de Cultura per l´art urbà com a art popular per excel·lència». A més, ha recalcat que els veïns de la localitat «s´estan involucrant molt amb el festival. Hi ha molta predisposició, fins i tot a cedir-nos algunes de les seves façanes per realitzar els murals».

Conscients de l´originalitat del certamen, Llorente ha subratllat que hi ha hagut unanimitat per part de tots els grups municipals «per potenciar i consolidar Graffitea». A més, ha insistit que estes propostes culturals de Streetart pretenen dinamitzar el municipi. «A Xest volem ser un referent. Volem atreure a la gent per dinamitzar el turisme interior de Xest, i que no es redueixen els visitants només al turisme estacional que arrossega el Campionat del Món de Motociclisme», ha postil·lat.

En l´acte de presentació també van comparéixer La Nena i Flug, dos dels artistes que hi participaran i que al seu torn formen part de la direcció artística -al costat de Toni Espinar- de Graffitea. «Hem contactat amb artistes de nivell internacional que a més de vindre a elaborar les seues obres també participaran en les activitats paral·leles, com les taules rodones, exposicions o els tallers», ha ressaltat La Nena Wapa Wapa.

Per la seua banda, Flug ha explicat que va a ser «molt interessant», durant les dues jornades de Graffitea, «observar l´estil i les tècniques d´artistes molt diferents que vénen de llocs molt diferents. Es tracta de gent amb un nivell artístic brutal -ha etzibat- i aquest cap de setmana estaran a Xest donant color i vida a moltes de les parets i façanes del municipi».

Els espais destinats als murals es localitzaran en diferents murs del municipi i s´espera una gran participació per part dels artistes, donat l´èxit de la passada edició. Els artistes seleccionats per a este certamen d´art urbà comptaran fins a 20 espais per realitzar les seues obres. Per uns dies, Xest es convertirà en el referent de l´streetart en València gràcies a la participació d´un gran nombre d´artistes nacionals i internacionals.