01 de junio de 2017
01.06.2017

Creix un 40% el número d'obres als premis València del Magnànim

Els jurats es reuniran el 15 de juny per decidir els veredictes de les diferents modalitats

01.06.2017 | 04:15

Un total de 382 obres optaran als premis València de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d´Estudis i d´Investigació en l´edició del 2017, segons les llistes provisionals publicades pel Butlletí Oficial de la Província. Esta xifra suposa un increment del 40% respecte a la participació registrada en l´edició del 2016.

A més, cal assenyalar que l´augment es produeix en totes les modalitats: narrativa i poesia en castellà i valencià i assaig, i també en la categoria per a menors de 31 anys. Vicent Flor, director del Magnànim, ha declarat que «estem satisfets amb la bona resposta dels autors i autores als nostres premis i la positiva acollida als canvis que hem realitzat en la nova etapa d´esta institució, com són la modalitat d´assaig i els premis per a joves menors de 31 anys, que esperem que es consoliden definitivament», ha manifestat.

Tot i que l´augment és generalitzat en totes les modalitats i categories, com és habitual als premis València, la participació més nombrosa es dóna en les modalitats en castellà –118 en narrativa i 186 en poesia–, cosa lògica si es té en compte la nodrida participació d´escriptors i escriptores llatinoamericans que se sumen als provinents d´arreu de l´Estat espanyol.

Pel que fa als originals en valencià, també creixen respecte a l´any anterior (18 en narrativa i 37 en poesia). Cal assenyalar que el premi d´assaig es publicarà en valencià, tot i que s´admet la presentació d´originals en qualsevol dels dos idiomes.

Prestigi als jurats
Segons el calendari previst els membres dels jurats es reuniran el 15 de juny per a decidir sobre les obres guanyadores de les diferents modalitats i categories. Cal recordar que els llibres premiats han d´estar publicats per a la gala d´entrega dels premis, prevista per al mes d´octubre. Segons explica Vicent Flor, «hem aconseguit uns jurats plurals i solvents, formats per professionals de prestigi i reconeguts de les diferents especialitats».
Així el jurat de la modalitat d´assaig està format per Ferran Archilés, historiador de la Universitat de València; Fernando J. Ballesteros, doctor en Física de l´Observatori Astronòmic de la Universitat de València; Tobies Grimaltos, catedràtic de Filosofia de la Universitat de València; i Miguel A. García Calavia, director del Departament de Sociologia i Antropologia de la mateixa Universitat de València.

Pel que respecta a la modalitat de narrativa en valencià la selecció anirà a càrrec de Francesc Calafat, Maria Dasca, Maria Àngels Francés i Gonçal López-Pampló; mentre que Alícia Giménez Bartlett, Santiago Posteguillo, Care Santos i Eva Olaya decidiran sobre el premi de narrativa en castellà.
Pel que fa a la poesia, els tribunals estaran integrats per Maria Josep Escrivà, Miquel Bezares, Isabel Robles i Pau Sanchis en la modalitat de valencià, i Susana Benet, Ángeles Mora, Vicente Gallego i Jesús Munárriz en castellà.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine