Levante-EMV, València

Els agrupaments de la Federació d´Esoltisme Valencià (FEV) ultimen els preparatius dels seus campaments d´estiu, l´activitat més esperada pels escoltes durant tot l´any. La FEV és una de les associacions juvenils més arraigades de tota la Comunitat, i enguany seran 70 els agrupaments escoltes de Castelló, València i Alacant que eixiran de campament, al voltant de 4.000 xiquets i joves amb els seus corresponents educadors.

La duració varia en cada cas; tot i que oscil·len entre els deu dies i les dos setmanes. La major part estan programats per a la segona quinzena de juliol, encara que també hi ha campaments que s´allarguen fins a mitjans d´agost. Quant als destins elegits, els agrupaments escoltes solen optar per zones de muntanya que els permeten desenvolupar les seues activitats amb major llibertat d´espai i en contacte amb la naturalesa.

A més, la majoria acudeixen a zones fresques fugint del calor de les ciutats. Així, els paratges favorits d´aquest estiu són el Pirineu aragonés, Catalunya, Conca i la pròpia Comunitat Valenciana. Alguns agrupaments han optat per comunitats més llunyanes i celebraran els seus campaments en Astúries, Burgos i Sòria.

El destí internacional el posa en aquesta ocasió l´AE Bitàcora de València, que viatjarà fins a Portugal convidat per un agrupament escolta d´aqueix país. El campament es desenvoluparà junt a l´oceà Atlàntic, en el paratge Matas Florestais de la regió de Beja. Aquesta activitat vol contribuir a promoure el contacte amb l´escoltisme portugués i cimentar les relacions de cooperació i intercanvi amb el país veí.