?

L'intelectual Josep Lluís Bausset rebrà el proper dissabte, 24 d'abril, el Miquelet d'Honor de 2010, guardó que atorga cada any la Societat Coral el Micalet de València.

Aquesta distinció es suma a l'homenatge multitudinari que Acció Cultural del País Valencià va organitzar al Centre Octubre de València en febrer, i que va congregar a centenars de persones, entre les que va destacar la presència de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol.

Josep Lluís Bausset naix a Paiporta en agost de 1910. Als pocs dies de vida va a viure a l'Alcúdia. Amb plenes facultats mentals i vitalitat envejable farà 100 anys a l'agost, però ell continua amb la seua feina de cronista de pilota valenciana i cada dilluns publica cròniques a Levante-EMV plenes d'agudesa, a més d'altres articles.

Compromés amb el nacionalisme des de la República (Associació Protectora de l'Ensenyança, Centre d'Actuació Valencianista, Agrupació Valencianista Republicana), és home de conviccions fermes, de fidelitat a la llengua i al país. Sent estudiant a Madrid, milità a la FUE (Federació Universitària Escolar) i va ser condemnat després de la guerra per la Comissió Depuradora, per "Auxilio a la Rebelión", per ésser tinent farmacèutic de l'exèrcit republicà. Pels anys quaranta, coneix Fuster, jove estudiant que vivia en la mateixa pensió que Bausset a València. Aquesta amistat durà tota la vida.

Bausset és farmacèutic, químic, practicant de medicina i cirurgia, professor d'institut a Tortosa, Xàtiva, Alzira, Carlet i Carcaixent. Fill Predilecte de l'Alcúdia, I Guardó d'Or de la UPV, I Premi Vicent Ventura de la Universitat de València i Jaume I de Castelló; dels sindicats STEPV-Intersindical Valenciana, CC OO-PV, UGT-PV, i la Unió de Llauradors i Ramaders; a més de la Unió de Periodistes Valencians. Premi de periodisme Martí Domínguez, premi d'Actuació Cívica Fundació Jaume I, de Barcelona; premi Fundació Huguet 2000, de Castelló; soci d'honor de l'AELC, membre d'honor de la Fundació Ernest Lluch, president d'honor del Bloc Jaume I de l'Alcúdia.