?

L'art del ferro d'Antoni Marí, l'escultor de Xàbia que a partir d'aquest metall ha creat tot un univers artístic, ja va camí de Brussel.les. El dia 27 aquest artista inaugura al Parlament Europeu una exposició amb vint-i-quatre de les seues darreres obres. De Marí es diu que es un forjador de somnis, un ferrer amb ànima d'artista, un orfebre que fa del humil ferro un metall preciós.

Nascut a Xàbia fa 46 anys, ha demostrat que el ferro no té fronteres, ni creatives ni geogràfiques. De fet, aquesta exposició al Parlament Europeu no fa més que confirmar la vocació internacional de l'art d'Antoni Marí. Amb només 29 anys, ja va mostrar el seu treball a la Dyhansen Gallery de Nova York. I un any després, va exposar a la sala de la Unesco a París.

Ara, abans d'inaugurar al Parlament Europeu, aquest artista ha volgut que els veïns del seu poble i de la comarca de la Marina Alta contemplaren les figures de ferro que viatjaran a Brussel.les.

La nit del divendres les va mostrar a l'hotel El Rodat de Xàbia. El secretari autonòmic de Relacinos amb l'Estat i amb la Unió Europea, Rafael Ripoll, va destacar la importància que l'art valencià es projecte des de la màxima institució europea.

Les vint-i-quatre creacions que l'escultor de Xàbia mostrarà al Parlament Europeu reflecteixen les seues darreres obsessions. L'artista, sense deixar de banda el repertori d'animals de ferro que li va obrir les portes del món de l'art, està encabotat en traure a la llum l'ànima del metall. Ara la figura humana, cada cop més estilitzada, és la seua referència. Les seues obres són un estudi d'anatomia, de l'equilibri, del moviment. Però, en realitat, Marí continua la recerca de l'esperit que batega dins del ferro.