El Grup de Danses de Lo Rat Penat ha organitzat la XXIX edició dels Cursos de l'Escola de Danses Mª Teresa Oller, en les modalitats de dansa valenciana, rondalla, tabal i dolçaina, cant d'estil i taller de cultura tradicional. L'entitat aposta "un any més" per la tasca de recuperació i difusió del folclor i la cultura tradicional, "treball que es du avant contant en la colaboració de qualificats professors de cada una de les matèries", assenyala en un comunicat.

Lo Rat Penat aconsell que per a qualsevol consulta sobre el funcionament de l'Escola de Danses o formalitzar la matrícula es pot enviar un correu a la direcció electrònica danses@loratpenat.org, o telefonar al 96 391 09 92, o be acodir a la sèu de l'entitat al carrer Trinquet de Cavallers, 9 de Valéncia, els dimarts i dijous de 20h a 22h.

El curs 2010/11 es caracteritza per la seua variada i ampla oferta que tracta d'acostar als interesats les arrels musicals i els balls propis de la cultura valenciana. Així, Lo Rat Penat oferta cursos de dansa en tres nivells: Iniciació a les danses valencianes, nivell mig, i nivell avançat.

També hi haurà de nou el curs de rondalla, a on s'impartiran classes de guitarra, llaüt, bandúrria i guitarró entre altres instruments. A banda, els dos instruments musicals valencians per excelència, el tabal i la dolçaina, conten en un curs propi.