Més de 100 professionals de diferents disciplines es posen a disposició de la societat valenciana i de qualsevol entitat o associació que vulga promoure tot tipus d´activitats culturals. L´ONG Agea València (Asociación Grupo de Estudios de la Actualidad) està formada per catedràtics, enginyers, professors, biòlegs, metges, sociòlegs, pintors, músics... que volen posar els seus coneixements -tant científics com humanístics- a l´abast de tota la ciutadania.

El fracàs escolar, el canvi climàtic, les desigualtats econòmiques, la conciliació laboral, internet, relacions entre les distintes religions... són alguns dels temes que estos experts aborden habitualment, en forma de xarrades en associacions, centres culturals o educatius, parròquies, col·legis majors i associacions.

José Antonio Puig, president de Agea València explica que la seua finalitat és «ajudar a interpretar l´àmplia informació de què es disposa en un món de comunicació globalitzada, per contribuir a pal·liar, de manera multidisciplinar, les deficiències existentes.

Així, amb les activitats que realitzen volen "orientar perquè es puga adquirir una opinió pròpia sobre les qüestions d´interés general". Destaca, sobretot la importància de les relacions interpersonals, a més del saber compartit i la relació de confiança que els membres de Agea establixen amb les persones que assistixen als actes en què participen.

Quasi trenta anys de treball

Agea va nàixer a València el 1989 gràcies al treball del seu creador, Justo Aznar, doctor en Hematologia, que començà a fer xarrades sobre Medicina i Biologia. Ara, està present en 25 ciutats de tota Espanya, com Madrid, Bilbao, Córdoba, Sevilla, Logroño, Valladolid, Pamplona o Santiago.

Només a València, en 2016 realitzaren més de 60 conferències, cursos i tallers. La seua pàgina web recull tota la informació sobre la tasca de l´organització.