L'equip docent de l'IES Clara Campoamor d'Alaquàs va encetar fa onze anys un club de lectura. Des d'aquell primer dia, la biblioteca escolar, habitualment lloc d'estudi, va cobrar una nova dimensió, convertint-se així en un espai de convivència activa on la comunitat escolar es reunia voluntàriament per a gaudir dels llibres.

La forma que tenen de procedir, des d'aleshores, s'inicia amb la proposta d'un títol. En cada sessió la biblioteca es decora amb material al·lusiu al llibre protagonista i al seu autor, és a dir, s'utilitzen tríptics, pòsters, articles i imatges relacionades amb el tema del llibre amb la finalitat de recrear una atmosfera favorable.

A més, es prepara una activitat relacionada a l'aula que consisteix a elaborar un relat digital o videolit del llibre, realitzar una lectura dramatitzada d'un fragment o confeccionar murals, entre altres propostes. En acabar el club de lectura es demana als participants que redacten un text sobre el que hi han tractat, que pot ser una entrevista, una crònica, una entrada en el blog de l'institut o un article per a la seua revista.

D'aquest intens treball que s'efectua des del curs 2007-2008 per part de l'equip de l'IES Clara Campoamor deriva un interessant recull de conclusions, com que els clubs de lectura uneixen lectors amb autors, afavoreixen l'intercanvi d'opinions i milloren la capacitat crítica i l'expressió oral dels participants. En definitiva, que són un sistema senzill i efectiu de foment de la lectura entre l'alumnat.

Tanmateix, la normalització lingüística era i és un altre dels objectius pel qual treballa l'equip docent de l'IES Clara Campoamor. Malgrat que Alaquàs és un municipi tradicionalment valencianoparlant, la llengua que predominava entre l'alumnat era el castellà. Per això posaren a l'abast dels usuaris un bon grapat de lectures en llengua pròpia i feren del valencià el vehicle per a expressar les seues opinions.