16 de mayo de 2018
16.05.2018
Doble titulació

Dos instituts implanten el doble títol de Batxillerat i Baccalauréat

Educació posa en marxa el programa experimental Batxibac, que combina el sistema valencià amb el francés i permet l'accés als estudis superiors

16.05.2018 | 12:37
Dos instituts implanten el doble títol de Batxillerat i Baccalauréat

La Conselleria d´Educació implantarà el pròxim curs 2018-19 el programa experimental de batxillerat Batxibac, que permetrà impartir el currículum mixt per a l´obtenció de la doble titulació de Batxillerat i Baccalauréat. Este programa experimental s´implantarà als Instituts d´Educació Secundària (IES) Professor Broch i Llop de Vila-real i Ausiàs March de Manises.

Educació pretén amb la implantació d'este programa afavorir el coneixement de les llengües estrangeres dins del sistema educatiu i facilitar l'accés dels alumnes a estudis superiors, formació i activitat professional tant dins del territori nacional com en altres països d'Europa. Per això es dóna la possibilitat als alumnes valencians de cursar el currículum mixt i d'obtindre els dos títols.

Segons el conseller Vicent Marzà, es potencia «una nova modalitat de Batxillerat d'oferta pública que avança cap a la internacionalització educativa del nostre alumnat». «Amb el Batxibac els alumnes dels dos centres on iniciem l'experimentació podran accedir a estudis universitaris tant del nostre sistema com de les universitats franceses».

El programa Batxibac tindrà una duració de dos cursos escolars, d'esta manera la implantació dels ensenyaments de primer curs començarà el pròxim mes de setembre i els ensenyaments del segon curs començaran a impartir-se en el període escolar 2019-20.

Les matèries que s'impartiran seran les pròpies del Batxillerat segons el currículum valencià, així com dues matèries específiques del currículum mixt, que són Llengua i Literatura Francesa i Història de França, que s'integrarà en la part corresponent de la matèria Història d'Espanya.

A més, cal destacar que un terç de l'horari lectiu del programa s'impartirà en llengua francesa, de manera que tant les matèries de Llengua i Literatura Francesa com Història d'Espanya i de França seran continguts que obligatòriament hauran de ser impartits en francés.

L'obtenció del títol de Batxillerat serà automàtica si l'alumne supera totes les matèries, mentres que per a l'obtenció del títol de Baccalauréat serà necessari superar la prova externa Batxibac. Esta prova es farà íntegrament en francés i consistirà en un exercici escrit i en un altre oral referits a Llengua i Literatura Francesa; i un comentari de text i el desenvolupament d'un tema de la matèria Història d'Espanya i de França.

Proves PAU i accés a la universitat

L'alumnat del programa Batxibac, atés que tindrà dos títols, podrà accedir a la universitat presentant-se a les Proves d'Accés a la Universitat, o bé com a alumnat de Baccalauréat, d'acord amb el que s'ha establit per als alumnes procedents de sistemes educatius, d'estats membres de la Unió Europea o d'altres estats amb què s'hagen subscrit acords internacionals. A més, l'alumnat de Batxibac també pot accedir a les universitats franceses en les mateixes condicions que l'alumnat de Baccalauréat francés.

El procés i els criteris d'admissió per a l'alumnat interessat a cursar esta modalitat de Batxillerat es duran a terme d'acord amb el que ha establit la Direcció General de Centres i Personal Docent.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Juegos online - Crucigrama
Enlaces recomendados: Premios Cine