L’institut Lluís Vives de València participa en el projecte Erasmus+ "Mujeres y niñas en la ciencia ¡por supuesto!", que busca afavorir les vocacions científiques de les xiquetes, dotant-les de referents vàlids que les apropen a les carreres científiques i tecnològiques.

El centre va acollir la setmana passada l’alumnat i el professorat dels centres italians i portuguesos amb els quals duen a terme el projecte. Junts i juntes, van participar visitar una científica que va explicar als adolescents com és el seu treball i els reptes i dificultats que ha superat en la seua vida laboral. A més, realitzaren activitats de creació de continguts digitals i de programació, des d’un punt de vista inclusiu.

Tanmateix, l’estudiantat de Pescara (Itàlia) i Lamego (Portugal) aprofitaren per conéixer la Llotja, l’Albufera o la Ciutat de les Arts i les Ciències, entre altres indrets de València.

Des del centre apunten que, en general, les joves no se senten identificades amb la figura investigadora i les poques referències i aportacions femenines que troben a la ciència "tampoc ajuden que les xiques es sentisquen capacitades per realitzar estudis científics, que veuen molt difícils i sense poques perspectives laborals per a elles".

Per això, els centres participants en este Erasmus+ consideren que és "necessari proporcionar una imatge clara i accessible amb la qual les xiquetes se puguen sentir identificades, algú proper, de la seua ciutat, del seu barri i del seu entorn immediat". Amb este objectiu, l'alumnat va conéixer a una científica valenciana, mare de dos estudiants del centre, i també comptaren amb l'ajuda de Mª Jesús Hernández, professora titular de la Facultat de Ciències Físiques de la Universitat de València.

Tanmateix, este Erasmus+ ha permés a l'insitut valencià dur a terme un "intercanvi escolar, treballar la dimensió europea i europa com un espai comú i barreja de cultures", a més d'un lloc de "convivència i de foment de la tolerància i el respecte".