«Viu la diversitat, expressa't» és la «performance» musical organitzada pels IES Ausiàs March i Pere Boïl de Manisses, i el Benicalap de València. L'actuació s'estrena hui, a les 21:00 h, i demà a les 19:00 hores, en l'Auditori Germanies de Manises.

Este esdeveniment s'enmarca dins del projecte d'Innovació Educativa que duen a terme els tres centres des de 2018, per això l'alumnat ha sigut l'encarregat d'organitzar-ho tot. L'estudiantat que participa en l'actuació pertanyen a diferents nivells educatius (4t d'ESO, 1r de Batxillerat, FP Bàsica i del Programa d'Aula Compartida) dels tres centres.

En total, s'han implicat 140 alumnes i exalumnes (d'etapes i programes educatius diferents), amb prop de 40 docents i compta amb un bon grapat de col·laboradors externs.

La «performance» està treballada des de diferents disciplines, doncs involucra els departaments d'Arts Plàstiques i Dibuix, Educació Física i Música (a més, compta amb l'ajuda d'altres departaments). L'alumnat dels centres, a més d'organitzar l'acte, ha realitzat l'escenografia, el disseny i la confecció del vestuari i, fins i tot, han ideat la interpretació de la música.

L'actual edició es començà a preparar al setembre de l'any passat i, si en 2018 es rememorà l'evolució de les situacions en què la incomprensió i l'intolerància havien impedit una vivència plena de la diversitat en el període que comprén des de la Prehistòria al segle XX, enguany els participants s'han centrat als segles XX i XXI. «Un espectacle completament nou en el que enguany apostem per la música en directe i acció teatral», asseguren des de l'organització.

Donatiu

Per presenciar l'esdeveniment, els assistens hauran de fer un donatiu de 6 euros que es destinaran a ajudar les dos associacions elegides pels alumnes: Casa Caridad i Asocide. La donació és obligatoria i s'ha de fer per transferència bancària o en la taquilla en arreplegar la invitació. A més, també hi ha disponible una «fila 0» per a qui vulga col·laborar amb una major quantitat de diners o en cas que no puga assistir.

Les entrades es poden adquirir al web del projecte (www.viuladiversitat.es), on també es troba la informació sobre tots els espectacles . A més, cal confirmar l'assistència al mail info@viuladiversitat.es.

El de 2019 es tracta del «projecte més ambiciós -construït des de la il·lusió i el compromís-, i, indirectament, també és el d'associacions i institucions de tota mena què han donat suport a esta iniciativa», expliquen els participants. Es tracta d'un «treball intercentres singular i molt innovador, muntat seguint les pautes del Disseny Universal d'Aprenentatge (DUA).

«Viu la diversitat, Expressa't! no és una performance musical a l'ús. És el projecte d'innovació educativa que ha obtingut el màxim reconeixement i suport de la Conselleria d'Educació», destaquen.