La Conselleria d'Educació amplia el programa Batxibac amb la implantació en un nou centre educatiu, l'IES Carrús d'Elx, per al curs 2019-20.

Este centre se suma als instituts d'Educació Secundària Professor Broch i Llop de Vila-real, a les comarques de Castelló, i Ausiàs March de Manises, a les comarques de València. D'esta manera, l'alumnat valencià podrà cursar el programa també a les comarques d'Alacant.

El programa permet impartir un currículum mixt per a l'obtenció de la doble titulació del Baccalauréat francés i el Batxillerat espanyol i, amb això, accedir a l'Educació Superior tant francesa com espanyola.

El programa Batxibac té una durada de dos cursos escolars; el primer curs del programa es realitzarà en 2019-20, mentre que els ensenyaments del segon curs del programa començaran a impartir-se en el curs 2020-21.

«El Batxibac no només proporciona un bon nivell de francés al nostre alumnat, sinó que, a més, obri les portes perquè puga cursar una carrera universitària a França amb el que això comporta, ja que és una oportunitat magnífica de creixement personal, d'accés a un altre sistema educatiu, cultural social i econòmic, d'aprenentatge directe, de possibilitat d'internacionalització i de reciprocitat, en fi, en igualtat de condicions de dos territoris veïns», assenyala el conseller Vicent Marzà.

El currículum mixt que implementa comprén les matèries pròpies del Batxillerat valencià, així com dues matèries específiques del Baccalauréat francés: Llengua i Literatura Francesa i Història de França.

A més, un terç de l'horari lectiu s'impartix en llengua francesa, de manera que tant les matèries de Llengua i Literatura Francesa com Història d'Espanya i de França són continguts que s'impartixen obligatòriament en francés. A banda d'estes matèries, s'hi poden sumar altres activitats extracurriculars, com ara intercanvis, voluntariat o visites.

L'obtenció del títol de Batxillerat serà automàtica si l'alumne supera totes les matèries, mentre que, per a l'obtenció del títol de Baccalauréat, serà necessari superar la prova externa Batxibac.

Aquesta prova consistix en un exercici escrit i un altre oral, els dos referits a Llengua i Literatura Francesa, un comentari de text i un desenvolupament d'un tema d'Història d'Espanya i França.

Com que amb el programa Batxibac es poden obtindre dos títols, l'alumnat pot accedir a la universitat espanyola a través de les proves d'accés a la universitat o bé com a alumnat de Baccalauréat, d'acord amb el que s'ha establit per als alumnes procedents de sistemes educatius d'estats membres de la Unió Europea o d'altres estats amb què s'hagen subscrit acords internacionals. També poden accedir a les universitats franceses en igualtat de condicions respecte a l'alumnat d'eixe país.