Uns 300 estudiants de Formació Professional de la família d’Imatge Personal amb l'ajuda de 75 professors, van commemorar el Dia Mundial contra el càncer de mama participant en una tallada de cabells solidària, oberta a qualsevol persona que volguera donar el seu monyo.

Un total de 14 centres de tota la Comunitat Valenciana que impartixen estos estudis es van sumar a la jornada solidària. El resultat per cada centres van ser, unes 30 persones van anar a tallar-se el cabell, es van donar uns 15 textils i unes 30 perruques o protesis. L’objectiu és, com va publicar este periòdic, que l’alumnat elaborase perruques amb les donacions, perquè les puguen portar dones que han perdut el seu monyo natural a causa dels tractaments oncològics.

Cartell de Jornada Solidària de Recollida de Cabell en 14 centres d'FP de la Comunitat Valenciana Levante-EMV

Per això, des de l’IES El Cabanyal —un dels participants— expliquen que la idea és amb totes les donacions obtingudes, crear un banc de perruques, a més d’adaptar les que ja no siguen utilitzades. Tanmateix, a partir d'ara, treballaran a classe en l’elaboració de postissos i accessoris tèxtils per a persones sense recursos que ho necessiten.

No obstant això des d'aquest centre recorden que, a pesar de que la jornada haja sigut un dia concret, qualsevol pot anar qualsevol dia per tallar-se el monyo i fer donacions.

La proposta va nàixer d’un curs del Cefire que es va realitzar l’any passat sobre Cures estètiques en tractaments oncològics i es preveu que en febrer amb la commemoració del Dia Mundial contra el càncer es torne a dur a terme la jornada de recollida de cabell.