El CEIP Les Arts s’apropa a la llum del ‘mestre’ Sorolla

L’escola de València ha dedicat el projecte de centre d’este curs al pintor valencià, amb motiu del centenari de la seua mort

Alguns dels quadres fets per l'alumnat.

Alguns dels quadres fets per l'alumnat. / Levante-EMV

Levante-EMV

Al CEIP Les Arts de València no podien passar per alt el centenari d’un dels pintors valencians més importants de tots els temps: Joaquin Sorolla i Bastida. El 2023 es compliren cent anys de la mort del pintor impressionista i el nom de l’escola ens «obligava» a la comunitat educativa a tenir-lo ben present al llarg d’este curs 2023-24. Per això, el projecte de centre d’enguany ha tingut Sorolla com a fil principal i conductor de l’activitat docent i lúdica.

A l’octubre visitaren l’exposició «Sorolla, una nova dimensió» a la Marina de València; els xiquets i xiquetes han anat a pintar l’horta, un paisatge típicament valencià que Sorolla va plasmar a molts dels seus quadres; han investigat i estudiat la seua vida, obra i època; han organitzat un scape room amb el pintor de protagonista; la temàtica de la falla escolar també va girar al voltant de la seua figura...

I tractant-se d’un pintor tan important, el projecte mereixia un final apoteòsic: una exposició —«Sorolla amb ulls d’infant»— durant la setmana cultural del centre, on els xiquets i les xiquetes de cada classe van interpretar quadres coneguts del pintor amb la seua mirada.

Alumnes pintant a l'horta.

Alumnes pintant a l'horta. / Levante-EMV

Des del centre reconeixen que al llarg del curs no ha sigut fàcil integrar amb el dia a dia «acadèmic» el munt d’activitats «sorollanes» que havien ideat entre tots els cursos.  

Tanmateix, gràcies al gran esforç de mestres i alumnes, el treball en equip i, sobretot, l’entusiasme demostrat pels infants, asseguren que han assolit allò que amb tan d’anhel perseguien: que l’alumnat del centre no oblide mai la llum de Sorolla.