El Museu Arqueològic Municipal de Moncada ultima la recuperació de diverses peces de ceràmica trobades en els jaciments locals i que es daten en diferents cronologies, que van des de l'època ibèrica fins a la baix medieval. Per a la seua exposició al públic està previst que les troballes s'acompanyen de panells explicatius, que oferisquen al visitant tota la informació sobre les peces i el seu context històric.

Altre dels projectes en els quals es treballa des del museu és en l'elaboració d'una guia que arreplega tots els materials que estan exposats i que contenen informació sobre la seua ubicació cronològica, naturalesa del material i procedència. D'aquesta manera, el pròxim mes el Museu Arqueològic Municipal es podrà reobrir al públic i reprendre així les nombroses sol·licituds de visites guiades, tant d'escolars com de particulars. Cal destacar que gràcies a una subvenció de la Diputació de València i a un conveni de col·laboració amb l'Institut Valencià de Restauració s'han pogut restaurar més de 40 peces de ceràmica.

D'altra banda el Museu Arqueològic Municipal està treballant en el projecte d'una nova campanya d'excavació en el jaciment ibèric del Tos Pelat, convertint-se així en la desena efectuada des de l'any 2002. Des del consistori s'ha previst que es duga a terme el pròxim estiu amb l'objectiu d'excavar una extensió que pot abastar uns 200m², i que s'emmarcaria en la zona d'entrada al poblat ibèric. Una campanya que segons ha expressat l'alcalde, Juan José Medina, «constitueix un àrea de gran interès arqueològic que hem de traure a la llum».