02 de febrero de 2014
02.02.2014

Moncada recupera noves peces del Tos Pelat per al seu museu

Unes 40 troballes noves, que daten des de l'època ibèrica fins al baix medieval, s'exposaran al recinte en la seua reapertura en març, amb panells explicatius

02.02.2014 | 00:18

El Museu Arqueològic Municipal de Moncada ultima la recuperació de diverses peces de ceràmica trobades en els jaciments locals i que es daten en diferents cronologies, que van des de l'època ibèrica fins a la baix medieval. Per a la seua exposició al públic està previst que les troballes s'acompanyen de panells explicatius, que oferisquen al visitant tota la informació sobre les peces i el seu context històric.
Altre dels projectes en els quals es treballa des del museu és en l'elaboració d'una guia que arreplega tots els materials que estan exposats i que contenen informació sobre la seua ubicació cronològica, naturalesa del material i procedència. D'aquesta manera, el pròxim mes el Museu Arqueològic Municipal es podrà reobrir al públic i reprendre així les nombroses sol·licituds de visites guiades, tant d'escolars com de particulars. Cal destacar que gràcies a una subvenció de la Diputació de València i a un conveni de col·laboració amb l'Institut Valencià de Restauració s'han pogut restaurar més de 40 peces de ceràmica.
D'altra banda el Museu Arqueològic Municipal està treballant en el projecte d'una nova campanya d'excavació en el jaciment ibèric del Tos Pelat, convertint-se així en la desena efectuada des de l'any 2002. Des del consistori s'ha previst que es duga a terme el pròxim estiu amb l'objectiu d'excavar una extensió que pot abastar uns 200m?2;, i que s'emmarcaria en la zona d'entrada al poblat ibèric. Una campanya que segons ha expressat l'alcalde, Juan José Medina, «constitueix un àrea de gran interès arqueològic que hem de traure a la llum».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Heráldica

Los mejores restaurantes en Valencia

¿Conoces la historia y los orígenes de tu apellido? Visita nuestro canal de Heráldica y descarga tu lámina. Si no encuentras tu apellido, pídelo gratis.