La bona acollida que està tenint el nou Servei d’Atenció a Domicili engegat de manera mancomunada a diverses localitats de la Vall d’Albaida ha cridat l’atenció de diversos mitjans. En aquest sentit, l’auxiliar de la prestació, Ana Sanz Cuquerella, reivindicava la feina que porten a terme ella i els seus companys i companyes, amb una ajuda integral a les persones depenents que són usuàries del servei. Així doncs, Sanz detallava que s’encarrega de tasques com realitzar la compra, preparar el menjar, gestionar de forma adequada la medicació i els documents i cites mèdiques, entre altres qüestions.

D’altra banda, els professionals del servei també ofereixen un acompanyament emocional i empàtic cap a les persones majors; Sanz afirmava que es crea un «vincle emocional molt íntim» entre els dos. L'auxiliar va insistir molt que se sol·licite aquesta ajuda en els diferents serveis socials que ofereixen els ajuntaments. Perquè és una assistència que cada dia serà més necessària ja que la població cada vegada està més envellida i la taxa de natalitat està molt reduïda. Així que són més les persones majors les que requereixen col·laboració que les parelles joves que decideixen tindre fills.

L’ajuda del servei es sol·licita mitjançant l’assistència social de cada municipi, que acorda, amb la família de la persona usuària, el periode de temps setmanal en el qual l’auxiliar realitza les tasques d’acompanyament. Fins ara, la iniciativa està assolint un gran èxit als diferents pobles en els quals està disponible.