El Festival de Còmic de la Comunitat Valenciana, Splash Sagunt, tanca hui una nova edició amb la qual ha experimentat un salt qualitatiu, amb l´augment tant del nombre d´activitats com de professionals del món de la vinyeta a les seues xarrades. Ahir, el festival va atorgar els seus guardons a Josep Maria Bea, Premi «Una vida de vinyetes»; Marcello Quintanilha, a la Millor Obra Internacional per Talco de vidrio; a Kim i Antonio Altarriba a la Millor Obra de Nacional de 2016, per El ala rota; a Isaac Rosa i Cristina Bueno, Premi «Entender el presente» per Aquí vivo. Historia de un desahucio; Luis Bustos, Premi Humor Gràfic; i al comissari i investigador valencià Álvaro Pons, Premi Divulgació del Còmic.

El festival ha aconseguit derrocar les seues fronteres, „marcades des d´un principi per pressupostos humils„, per a ser el màxim referent del còmic a la C. Valenciana. A aquesta cita del Camp de Morvedre s´han acostat enguany professionals del sector com Paco Roca, que va participar a la presentació de l´obra de Pablo Vicente, Caída y auge de una editorial, juntament amb Álvaro Pons; Jordi Peidró, que va presentar ahir Esperaré siempre tu regreso o els humoristes que conformen l´espectacle Mongolia 2. El musical, fruit de la controvertida publicació Mongolia.

Hui li tocarà el torn a Sento Llobell, amb la presentació de l´obra integral Dr. Uriel, abans de la clausura de la quarta edició del festival a les 14 hores, al Casal Jove del Port de Sagunt.

El festival es mudarà a La Nau

L'edició de 2018 es traslladarà a un espai emblemàtic de l'arquitectura industrial de Sagunt com és la Nau de Tallers Generals, coneguda com La Nau. Quasi 7.000 metres quadrats en els quals es condicionarà una gran zona de stands, espais per a presentacions, escenaris per a actuacions musicals i escèniques, àrea gastronòmica i cafeteria. L'organització del Splash Sagunt ja està ultimant la composició del comitè organitzador, sota la batuta de Sento Llobell, comptant amb l'APIV i associacions afins del còmic i la il·lustració.