El BOE publicà ahir el nomenament del valencià Miguel Falomir com a nou director del Museu del Prado i el cessament en el càrrec de Miguel Zugaza, qui dirigirà ara el Museu de Belles arts de Bilbao després d'haver estat al capdavant de la principal pinacoteca d'Espanya durant quinze anys.

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, ve a disposar en el BOE el cessament de Zugaza agraint-li els serveis prestats i el nomenament de Falomir, després del vistiplau d'ahir del Consell de Ministres. Zugaza (1964) va anunciar a la fi de novembre que un any abans havia decidit que volia tornar amb la seua família a la seua casa, en la seua Durango natal (Biscaia), però que havia esperat al fet que la situació política a Espanya i al País Basc s'estabilitzara fins a fer-la ferma.

Una comissió ad hoc va proposar al Ple del Patronat que fóra l'adjunt de Zugaza, Miguel Falomir, el seu substitut i aqueix organisme va aprovar, per unanimitat, la seua designació dimecres passat. Falomir Faus (València, 1966), doctor en Història de l'Art i professor de la Universitat de València, era des de 1997 cap del departament de Pintura Italiana del Renaixement i des de 2015 director adjunt de conservació i investigació del Museu.