Un innovador projecte porta el millor de la literatura valenciana a les biblioteques que formen part de Zona Llibre Zona Lliure, una iniciativa de sis biblioteques municipals que es referma en la seua segona edició. Noms grans de les lletres valencianes participaran de les diferents activitats: Manuel Baixauli, Vicent Usó, Silvestre Vilaplana, Teresa Broseta, Toni Cabo i Manel Joan i Arinyó, entre altres. Un dels actes forts és la trobada de Clubs de Lectura: si l´any passat va ser la multipremiada Anna Moner qui es va trobar amb els participants dels Clubs de Lectura de totes estes biblioteques (un esdeveniment que va acabar en un multitudinari sopar literari); enguany serà una altra de les grans dames de la novel·la valenciana: Raquel Ricart.

La peculiaritat d´este projecte que apropa els escriptors al seu públic natural, és que realitza activitats per a totes les franges d´edat: des de visites d´escriptors de literatura infantil, tallers de còmic i creació de personatges, concurs de booktràilers i diversos encontres d´escriptors amb lectors a totes i cadascuna de les biblioteques participants, sempre amb un treball previ sobre una de les seues obres.

En la passada edició, que va comptar amb una ajuda econòmica de la Diputació de València, van participar altres noms consagrats de les nostres lletres: Maria Josep Escrivà, Esperança Camps, Vicent Marco i Josep Lozano, a més de l´esmentada Anna Moner i alguns autors que repeteixen en esta edició, com Manel Joan i Arinyó, Vicent Usó o Silvestre Vilaplana. Altres autors es «colen» al projecte, com Enric Lluch fent un cameo a un dels booktràilers que es presentaren al concurs o Eli Llorens, ja que el vídeo guanyador que realitzaren unes lectores de només dotze anys animava a la lectura d´una obra juvenil d´esta autora riberenca.

Les biblioteques que formen part del projecte en 2017 són les d´Almussafes, Corbera, Guadassuar, Llombai, Polinyà del Xúquer i Sollana; encara que hi ha altres Clubs de Lectura convidats a la trobada i algunes de les activitats estan obertes a tots els lectors, siguen o no dels pobles organitzadors.