La Sala de la Torre del Castell d'Alaquàs va acollir recentment la inauguració de l'exposició «Desde tu higuera», una mostra realitzada pel Col·lectiu de Pintors Valencians que reflecteix a través de quadres la vida i obra literària del poeta Miguel Hernández. L´Alcaldessa d´Alaquàs, Elvira García Campos, i representants del col·lectiu van ser els encarregats d´inaugurar la mostra.

L'exposició convida als assistents a contemplar una mirada plural i singular dels i les artistes del Col·lectiu sobre l'obra i la vida del poeta d'Oriola. Els i les components del Col·lectiu són: Encarna Albert, Paqui Armero, Jose María Cestero, Jose María Escrivà, Mariam Ferrús, Gil Antonio Ibáñez, Leopoldo Oltra, Liliana Palaia, Cel.lestí Paris i Paco Sanchis.

Malgrat pertànyer a professions molt diferents, totes les persones que participen en esta exposició tenen una passió comuna per la pintura, la qual cosa implica que dediquen gran part del seu temps lliure a aquest art i a més de les classes que reben tracten de formar-se visitant els museus més importants així com galeries, fires i exposicions d'art. La mostra es podrà visitar fins al dilluns 2 d'abril a la Sala de la Torre del Castell.