Hi ha un dit que diu «que el saber no ocupa lloc». I és cert però al Cabanyal hi ha un lloc, on aprendre no costa tampoc res. Així, tal qual. El Club de Professors és l'encarregat des de fa poc més de dos anys, que va començar esta aventura, de fer realitat la tasca; sense ànim de lucre i amb una il·lusió que mai acaba.

Ho demostren les prop de 40 persones que cada dimecres de vesprada acudixen una hora per a aprendre un idioma. No importa l'edat, ni les creences, ni la base de l'idioma. Assistixen amb un somriure ample, amb una ment oberta i amb ganes d'aprendre. El sistema és itinerant i la majoria dels locals del Cabanyal acullen esta iniciativa. Ara és a la Pizzeria Festinar.

Ells solament oferixen el local, els professors i natius, el coneixement, i els alumnes, les ganes d'aprendre. Esta barreja d'ingredients màgics dóna una fórmula perfecta: l'aprenentatge, l'amistat i la multiculturalitat. Tot fa que este grup de joves d'entre 80 i 16 anys siga ja tota una família. I va a més. Les classes es reparteixen per taules amb 6 idiomes: francés, alemany, valencià, italià, espanyol i anglés. A més, se suma la taula de llenguatge musical i la taula del llenguatge de plantes.

Estos tallers són lliures. Cada professor ensenya la seua classe a la seua manera. La seua conversa amb els alumnes; amb apunts, sense apunts, amb bolígrafs o sense ells. L'objectiu principal és segons diuen les seues creadores, Marta Castro i Nina Beyerlein, les dues professores d'anglés i d'alemany «aprendre sense límits amb els coneixements i la sinergia que es crea entre els mestres i alumnes; ací la "titulitis" es deixa de banda. Hi ha gent que comença de zero o hi ha gent que ve amb un mínim de coneixement i simplement no vol oblidar l'idioma que ha aprés als estudis, o a la vida».

Marta recalca que «el més important és que tots aporten». Pel Club han passat segons les professores «1.000 persones en estos dos anys d'existència». «La gent va i ve, és itinerant, com el mateix Club» afegix Beyerlein amb un somriure.

«Ens ajuden els locals- assenyala Castro- i hem participat en diverses activitats tals com Cabanyal Íntim o en esdeveniments solidaris, entre d'altres. Estem a les xarxes socials i intentem estar actius sempre. Als locals, recalca, qui vol consumix alguna cosa i ja està».

El més important per a les dos és que quan van unir les seues ganes de formar este club d'una forma quasi casual es van adonar que el més important era «extrapolar els coneixements dels idiomes, i fer la cosa educativa i cultural». A este club, també es fan tallers de psicologia, de música, de filosofia, macrobiòtica o de feng shui, entre d'altres.El club és ja una forma d'aprenentatge de llengües, fresc i divertit; és amistat en pura essència i companyonia; és una màgia itinerant, que es crea tots els dimecres a les set de la vesprada.