La Societat Musical l'Artesana de Catarroja tanca demà dissabte dia 28 de desembre el II Cicle de Concerts Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana organitzat per Bankia amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (Fsmcv) i l'Institut Valencià de Cultura.

El concert, que es realitzarà a l'auditori del municipi de l'Horta Sud, suposa el punt final a este cicle anual, que ha tingut un total de dotze recitals d'orquestra al llarg del territori valencià en municipis com Segorbe, Godella i Cullera, Sant Joan d'Alacant i Rafelbunyol.

El Cicle de Concerts Bankia d'Orquestres ha aconseguit acostar el potencial orquestral de les societats musicals als municipis valencians, amb l'objectiu de fomentar el creixement i la difusió de les formacions orquestrals. A més, este cicle constituïx un fort suport financer per a totes les orquestres participants. Cada una ha rebut una ajuda econòmica de 1.500 euros per a l'organització dels seus concerts. En total, el cicle ha suposat una inversió de 21.000 euros per part de Bankia, emmarcats en el programa «Bankia Escolta València», que l'entitat financera impulsa en el territori valencià per a donar suport al moviment associatiu musical en les tres províncies.

El II Cicle Bankia d'Orquestres es complementa a més amb el II Festival Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana, que ha celebrat recentment els seus concerts a Llíria i Altea, i amb el IV Concurs Bankia d'Orquestres. La pròxima edició d'este concurs tindrà lloc els dies 1 i 2 de febrer de 2020 al Palau de les Arts de València.

El director corporatiu de la territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, destaca que una de les línies d'actuació de l'entitat «implica impulsar la música a la Comunitat i donar l'espenta que necessiten les societats musicals, perquè som conscients de la importància que té en la regió com a motor de desenvolupament personal i social i, sobretot, com a nexe d'unió entre províncies».

Per la seua banda, la presidenta de l'Fsmcv, Daniela González, explica que el moviment orquestral a la Comunitat Valenciana «té cada vegada més força, en gran part gràcies a aquest cicle de concerts i totes les iniciatives impulsades des del programa 'Bankia Escolta València' per a fomentar el teixit orquestral en aquesta terra». «Els resultats quant a qualitat artística i quantitat de formacions orquestrals són palpables, i això ens impulsa a continuar treballant en aquesta línia en futures edicions», assenyala.