El Cor de la Generalitat inicia aquest divendres la gira de «Qui amors té», un espectacle concebut amb Harmonia del Parnàs, que tindrà la seua primera actuació a Vilafranca del Cid per a passar després per Peníscola i per Santander. L'estrena absoluta va ser al Festival de Teatre Clàssic d'Almagro.

El 31 de juliol a les 22.00 hores, la plaça de la localitat castellonenca de Vilafranca del Cid acollirà la representació de l'espectacle, després del que arribarà a Peníscola el 3 d'agost a les 22.30, dins de la programació del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca al Pati d'Armes del Castell de Peníscola. La gira conclourà a Santander amb dos concerts, els dies 7 i 8 d'agost, en Noja i Luzmela, respectivament, dins del Festival Internacional de Santander.

El programa de l'espectacle «Qui amors té» és una commemoració del V centenari de la primera volta al món, amb una mostra significativa de la música que sonava en els temps en els quals el portugués Magallanes, amb el finançament de la Corona Espanyola, va realitzar la primera circumnavegació a la Terra de la història.

L'eix conductor de la proposta és l'amor i el desamor, que pren com a títol la cançó de Juan Vázquez Qui amors te, com dorm? Dorm cadascú com pot...