El nou so valencià més alternatiu

La música en valencià al nostre territori ha sigut molt prolífica en aquesta última dècada, per no dir que som un dels bressols dels músics d’Europa. Hem assistit a infinitat de concerts i festivals on la llengua compartida ha creat lligams entre les persones i s’ha aconseguit gaudir d’una normalitat on triar gènere musical en valencià no és tan dificultós. Un ventall de possibilitats que tendeix a expandir-se amb un públic fidel.

Una jove proposta és Invers. Amb aquest nom tan suggeridor es presenta la banda de la Safor que es va formar el 2017 i que no ha parat des d’aleshores. El més característic és l’aposta pel rock-metal alternatiu que ens diuen «sorgeix del flux d’idees i els coneixements de cadascun dels integrants d’aquest grup». La banda la integren: Sonia a bateria, Pau a percussió, Ruff al baix, Antoni a la guitarra, Pilar com a vocalista i violí, Judith com a vocalista i guitarra i també els acompanya Valeria com a tècnic de so. Un grup jove i amb il·lusió per compartir l’escenari amb un públic apassionat.

Influenciats per l’electrònica, no es tanquen a la imaginació i a la creació d’impactats propostes musicals com és el seu primer disc intitulat No hi haurà cel que et perdone. El disc va eixir a la llum el 8 de desembre de 2020, de la mà de l’estudi Todo Records amb Andreu Todolí al capdavant.

Sembla que la COVID-19 també va tocar molt de prop Invers, ja que amb la intenció de publicar el disc amb les cançons originals que van anar creant des de la seua formació, van haver de posposar-ho per què com es pot esperar, van cessar els assajos amb l’estat d’alarma decretat ara ja fa quasi un any. No obstant això, la pandèmia no els va aturar per fer el que els apassiona, si bé els concerts es van haver de cancel·lar, van treballar de valent per què el fruit de l’esforç isquera en forma de disc. Un disc molt complet que integra nou cançons molt diverses i de temes d’actualitat com la identitat com a poble, el feminisme o la natura.

Paga la pena dir, que el món del rock, metal, heavy o fins i tot l’electrònica i gèneres musicals alternatius han conformat un estereotip de música d’homes i per a homes molt allunyat de la realitat. La varietat és molt diversa i els gustos no entenen de gèneres, així com des d’Invers ens demostren que el rock-metal no és ni de lluny un món masculí. Els sis músics, tres xiques i tres xics són un bon exemple d’igualtat i paritat com a representació musical que els acompanya fent difusió de la defensa del paper de la dona en el món de la música en general, però específicament en el gènere que els pertoca. Trenquen estereotips i reivindiquen a més el dret a l’expressió lliure que tenen els artistes, un tema que ha sofrit molta polèmica amb el cas de Pablo Hásel i que està en el punt de mira en el nostre país.

Invers enceta una nova etapa on prioritzen les xarxes socials i on la difusió és més que necessària, així, el seu primer disc està disponible a les plataformes més conegudes de música com Spotify, Amazon Music i iTunes, on ja gaudeixen de milers de reproduccions, ja que han sigut ben acollits pel públic valencià.

Amb el senzill Cel roig ens inspiren per aprofitar la vida i les oportunitats que ens dona. Cançó que va nàixer dels incendis de Llutxent i del Pinet l’estiu del 2018, ja que arran d’aquests infortunis renaix la flama del foc de l’esperança així com diu la lletra: “perds una batalla contra el vent i ja no saps que fer, quan se’n riguen no’ls fasses ni cas: escut, espasa i garrotada!”. Una banda valenciana amb l’esperit lluitador i reivindicatiu a flor de pell i que de segur arrasarà els escenaris pròximament.

El disc va eixir publicat el 8 de desembre de 2020 de la mà de l’estudi Todo Records amb Andreu Todolí al capdavant.