Una autobiografia de Paul McCartney, una història de l’antisemitisme franquista de Paul Preston, un llibre de Mary Beard sobre la influència romana en l’art i la cultura i les memòries pòstumes de Javier Reverte figuren entre les novetats literàries de no ficció de tardor, quan es publicarà un llibre d’Obama i Springsteen.

Letras (Cúpula) és una autobiografia de Paul McCartney a través de les 154 cançons compostes pel de Liverpool des de 1956 a l’actualitat, que coincidirà aquesta tardor al mateix segell amb la publicació del segon llibre oficial del grup, Get Back.

A Los arquitectos del terror (Debate), Paul Preston descriu l’antisemitisme que va existir a Espanya en temps de la dictadura franquista i trenca amb la idea generalitzada que Franco va ser salvador d’un poble jueu perseguit pels seus socis del III Reich.

Altres fites d’aquesta tardor seran Doce Césares (Crítica), en el qual Mary Beard explica que les imatges dels emperadors romans han influït en l’art, la cultura i la representació del poder fins avui; i Renegados: Born in the USA (Debate), fruit d’unes converses entre Barak Obama i Bruce Springsteen.

La història local es podrà llegir a Paisajes de la historia de España (Espasa), de Fernando García de Cortázar; El norte del imperio (Ático), de Robert Goodwin; El jefe de los espías (Roca), de Juan Fernández Miranda i Javier Chicote Lerena; De prisiones, putas y pistolas (Alrevés), de Manuel Avilés; i Los Austrias (La Esfera), d’El Fisgón Histórico i David Nievas.

La II Guerra Mundial serà abordada per Sicilia 1943 (Átic), de James Holland; Enciclopedia nazi para escépticos (Planeta), de Juan Eslava Galán; Historias nazis (Deusto), de diversos autors; i Los caballos de Hitler (Espasa), d’Arthur Brand. Sense abandonar la història, es publicaran també El hombre prehistórico es también una mujer (Lumen), de Marylène Patou-Mathis; Héroes (Anagrama), de Stephen Fry; Osos, átomos y espías (Principal), de Pere Cardona; Todos los futuros perdidos. Conversaciones sobre el final de ETA (Plaza & Janés), de Eduardo Madina i Borja Semper; Atlas de los países en busca de la felicidad (Larousse); El método Yakarta, de Vincent Bevins; i Barco de esclavos, de Marcus Rediker -tots dos a Capitán Swing-.

Entre les biografies destaquen El libro de Carmen Laforet (Destino), d’Agustín Cerezales Laforet; Goya en el país de los garrotazos (Arpa), de Berna González Harbour; Dostoievski (Subsuelo), de Virgil Tanase; El libro de Fernando Fernán Gómez (Blackie Books), d’Helena Llanos y Jorge de Cascante; Ser Elvis: Una vida solitaria (Alianza), de Ray Connolly; i Siempre hay un precio (Espasa), d’Álvaro Urquijo, sobre el grup Los Secretos. També s’editaran Angela Merkel (Península), d’Ana Carbajosa; Mario Draghi (Deusto), de Jane Randow i Alessandro Speciale; i Master. Roger Federer (Geoplaneta).En l’àmbit memorialístic es publicaran Queridos camaradas. Una vida (P&J), memòries pòstumes de Javier Reverte; la primera entrega dels Diarios de Chirbes (Anagrama); La intemporalidad perdida (Lumen), d’Anaïs Nin; Vivir la lucidez (Debate), amb tots els Carnets d’Albert Camus; Diario de Cinecittà (Altamarea), de Fernán Gómez; i Un hogar en el mundo (Taurus), d’Amartya Sen.

Igualment seran novetat 1000 años de alegrías y penas. Memorias (Debate), d’Ai Weiwei, Pensamientos intempestivos (Acantilado), de Mauricio Wiesenthal; i Marginados (Temas de Hoy), de Michaela Coel. En assaig sobresurten Neandertales (Geoplaneta), de Rebecca Wragg Sykes; El hombre de la bata roja (Anagrama), de Julian Barnes; Los rostros de la salsa (Tusquets), de Leonardo Padura; El apagón (Crítica), d’Adam Tooze; La Tercera Guerra Mundial ya está aquí (MR), de Cristina Martín Jiménez; i La flecha de Apolo (La Esfera), d’A. Christakis.

Altres assajos que apareixeran són Novaceno (Paidós), de James Lovelock; La familia grande (Península), de Camille Kouchner; Solo integral (Ariel), de Fernando Savater; C3PO en la corte del rey Felipe (Arpa), de Pedro Vallín; Con todo (Planeta), d’Iñigo Errejón; Ñamérica (LRH), de Martín Caparrós i El imperio del dolor (Reservoir Books), de Patrick Radden Keefe.

Capital e ideología (Deusto), de Thomas Piketty; Nuestros cuerpos, sus batallas (Principal), de Christina Lamb; La inquietante historia del horror (Alianza), de Darryl Jones; Desde la trinchera (Aguilar), de César Carballo; Viaje a través de la moda (Alba), de Vicente Gallart; y Vidas baratas: elogio de lo cutre (Harper Collins), d’Alberto Olmos, completen la visió assatgística.En un àmbit artístic es publicaran No se puede detener la primavera (Siruela), de David Hockney i Martin Gayford; Wagnerismo (Seix), d’Alex Ross; «Alberto y la ballena» (Ático), de Philip Hoare; Decapitados (B), de Peio H. Riaño; i Guía para identificar las escenas y los personajes de la Biblia (Cátedra).

Amb un caire més literari apareixeran Atlas de literatura latinoamericana (Nórdica); Antonio Machado en Barcelona (1938-39), amb els articles que va publicar el poeta a La Vanguardia; Compadezcan al lector (Catedral), de Kurt Vonnegut y Suzanne McConnell, i El nivel alcanzado (Debate), d’Ignacio Echevarría.

En el bicentenari del seu naixement, Pàgines de Espuma publicarà Diario de un escritor. Crónicas, artículos, críticas y apuntes de Dostoievski.