Les seus d’Unisocietat d’Alzira, Benetússer, Bétera, Cullera, l’Eliana, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Requena i Riba-roja de Túria acullen aquest mes conferències impartides per experts de la Universitat de València. Aquestes ponències, d’accés lliure i gratuït per a tots els veïns i veïnes de les diferents localitats i el seu entorn més pròxim, formen part de les activitats complementàries del curs acadèmic d’Unisocietat implantat en aquests municipis.

El cicle de conferències UNISOCIETAT, Tardor 2021, que continuarà mensualment al llarg del present curs en les 12 seus, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, amb el patrocini de Caixa Popular (en onze seus) i la Diputació de València. A més, col·laboren puntualment Caixa Ontinyent (en la capital de la Vall d’Albaida), l’Agència Valenciana Antifrau i la Càtedra Institucional Cultura per a la Mediació de la Universitat de València.

Les conferències d’Unisocietat de desembre van arrancar el dia 1 a Bétera, on Mª José Estrela Navarro (Departament de Geografia) va abordar les Repercussions ambientals del canvi climàtic: certeses i incerteses; i a Benetússer, on la professora Paula Jardón Giner (Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials) va impartir la ponència Moros en la costa. Temps de pirateria al Mediterrani.

El programa de conferències continua el 14 de desembre a Cullera i l’Eliana. Ricard V. Huerta Ramón (Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal) tractarà l’Educació artística i patrimoni turístic a Cullera, i José Cantó Doménech (Didàctica dels Ciències Experimentals i Socials) parlarà a l’Eliana sobre horòscops, astrologia i el perill de les pseudociències.

Bétera rep el dia 15 a Jesús Tomás Aguirre (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva) que centrarà el seu discurs en la Implantació de la tortuga babaua al Mediterrani espanyol: possibles implicacions del canvi climàtic i recomanacions de gestió i conservació.

Ontinyent, Riba-roja de Túria, Paterna i Requena acullen conferències d’Unisocietat el dia 16. Albert Ferrer Orts (Història de l’Art) oferirà la conferència Redescobrint a Juan de Juanes, el millor pintor del renaixement espanyol en la capital de la Vall d’Albaida. Riba-roja de Túria rep a Beatriz Ginés Fuster (Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat. UV) que tractarà la mitologia clàssica en l’Infern de Dante. Emilio Barba Campos (Microbiologia i Ecologia) abordarà a Paterna la conferència titulada els ocells com a indicador del canvi climàtic. I a Requena, la ponència de Daniel Muñoz Navarro (Història Moderna i Contemporània) girarà entorn del títol els camins de la història. Transport, viatgers i obra pública a la València moderna.

El dia 21, Jaime Güemes Heras (Jardí Botànic) tractarà a Alzira el canvi global, jardins botànics i jardineria urbana. I Salvador Garrigues Mateo (Química Analítica) impartirà una conferència el dia 23 de desembre a Massamagrell sobre Ciència i cuina.