Un altre llibre sobre pilota valenciana però amb d’una manera nova. ‘Va de bo!’ de Jaume Monzó (Lletra Impresa) proposa una aventura fantàstica adreçada a la xicalla.

Trinquet de Lego fet per Monzó. | LL.I.

Una novel·la divertida que, a més de reivindicar la pilota valenciana -l’esport nacional per excel·lència-, reivindica la igualtat d’oportunitats entre les persones, el respecte per la diferència i l’afany de superació quan algú té unes característiques personals que, a priori, dificulten la seua integració social.

A ‘Va de bo!’, Jaume Monzó (la Font d’en Carròs, 1971), autor d’èxit en literatura infantil i juvenil, aposta per un llibre integrador i divertit alhora. Una novel·la adreçada als més menuts, però també el lector adult. El llibre ha estat il·lustrat pels germans Rosa i Jaume Fuster Serquera. I compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Font d’en Carròs.

‘Va de bo!’ és la història d’una colla d’amigues i amics del poble saforenc de la Font d’en Carròs que decideixen entrar al trinquet abandonat de Rafelcofer -encara hui dia se’n veuen les ruïnes, des de l’AP7. En entrar-hi, Lluís, invident de naixement, és l’únic que sorprenentment veu un fantasma, un pilotari d’una altra època, i ací comença una aventura i una indagació pel poble que remet a una història passada fascinant.

A més de la trama d’aventura, ‘Va de bo!’ arreplega un glossari didàctic amb les modalitats de pilota valenciana, els colps més habituals, els tipus de pilota i els jugadors segons la seua posició.

Una història de misteri, de pilota i de superació personal. Però, sobretot, una història d’amistat i confiança.

Trinquet Pelayo

El llibre ja s’ha presentat a la Font d’en Carròs i a la catedral de la pilota valenciana, el Trinquet Pelayo. La presentació va comptar amb la participació de l’autor i dels il·lustradors. A més a més, el poeta i cantant Edu Marco, guanyador fa poques setmanes del Premi Maria Beneyto de poesia, va introduir l’acte i va parlar de la importància de la pilota valenciana en l’imaginari col·lectiu, tant literari, com musical i audiovisual. A més a més, l’actual campió individual d’escala i corda, Puchol II, i el també pilotaire professional, Bueno, de Meliana, que Monzó ha convertit en personatges del llibre, van explicar la seua experiència.

En finalitzar la presentació, Monzó va fer donació de la maqueta d’un trinquet fet amb peces de Lego que ell mateix ha construït. La maqueta es pot veure al Museu de la Pilota del Genovés.