L’ETNO: una història de xiquets i joguets a través de les dècades

La diputació acull una exposició fins al 5 de gener amb 75 peces singulars i fotografies antigues

Vicent Mompó, en la inauguració de l'exposició

Vicent Mompó, en la inauguració de l'exposició / Levante-EMV

Levante-EMV

La Diputació de València acull l’exposició «El descobriment del món. Jocs i Joguets en els col·leccions de l’ETNO», que va inaugurar ahir Vicent Mompó, president de la institució provincial. L’exposició, una mostra representativa de les col·leccions del ETNO, fa un repàs a com han jugat i aprés els xiquets al llarg dels anys. 

Entre els objectes destacats, es pot veure una casa de nines de 1910, un exemplar de Jocs Reunits dels anys 30 del segle passat, la mítica nina Mariquita Pérez o un carro que un carreter va construir per al seu net, entre altres jocs i joguets. A més, la mostra de 75 peces singulars, la majoria antigues, està il·lustrada amb fotografies de Manuel Hurtado.

El president de la Diputació, Vicent Mompó, ha convidat als valencians a visitar l’exposició, que suposa una aposta «per allò que és nostre». «Hem d’estar orgullosos d’això i intentar que arribe a les noves generacions», defensa, al mateix temps que assegura que en visitar esta mostra «tornem a ser xiquets». «Més enllà dels mòbils, hi ha jocs, abans ens ho passàvem molt bé», va destacar.

Per part seua, el diputat de Cultura, Paco Teruel, va ressaltar que esta exposició és «l’esforç col·lectiu de la societat valenciana a través de la Diputació de València».

Palau dels Scala

L’exposició es pot visitar en el Saló de Reines del palau dels Scala fins al 5 de gener, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores. Els dies 24 i 31 de desembre i el 5 de gener, l’horari serà únicament al matí.

L’exposició forma part de la campanya de Nadal de la Diputació de València, que enguany té com a lema «Este Nadal, tots junts en casa, la Diputació de València; la casa de tots els pobles», amb el qual s’ha volgut posar en valor el que significa el Nadal i la institució. A part del Betlem monumental, que també es pot visitar en la seu de la Diputació, el dia 23 la plaça de Manises es convertirà en la plaça del Nadal, a més de altres activitats totes les festes.