La 4 ª edició del Saló del Còmic de València espera 28.000 visitants

Fira València acull més de 150 activitats i la presència de 300 marques, 120 artistes i 40 editorials 

Una de les activitats del Saló del Còmic.

Una de les activitats del Saló del Còmic. / Levante-EMV

Saray Fajardo

Saray Fajardo

El Saló del Còmic de València va inaugurar ahir la seua quarta edició al recinte de Fira València, la qual romandrà oberta fins al pròxim 3 de març. 

Al llarg d’estos tres dies, l’organització preveu una afluència de més de 28.000 visitants i la presència de 300 marques, 120 artistes i 40 editorials en un espai de més de 20.000 m². A més, el públic podrà participar en 150 activitats de diferents temàtiques.

En esta edició, els visitants disfrutaran d’un ampli programa, que inclou xarrades, exposicions, estands editorials, trobades amb autors i autores, youtubers o actors i actrius, concursos, jocs de taula i cosplay, entre d’altres. 

En esta ocasió, l’organització destaca la gran presència internacional, la quantitat d’activitats relacionades amb la cultura asiàtica i l’assistència de primeres figures del còmic i la il·lustració com Paco Roca o José Luis Ágreda -director artístic de la pel·lícula d’animació nominada als Oscar Robot Dreams-, que projectaran els seus treballs en col·laboració amb el festival Mostra de València-Cinema del Mediterrani. 

Durant la jornada d’ahir, es van entregar els Premios Antifaz, que pretenen reconèixer la tasca de promoció de la cultura del còmic i el foment de la lectura. Després del tret d’eixida, durant el dia d’avui, els presents podran disfrutar del concurs Idol Matsuri València, una exhibició K-Pop Dance y de «body paint» amb la maquiladora valenciana Nuria Adraos, el concurs de Cosplay, un taller de dibuix de superherois o un taller de clauers de Pokemon. 

L’organització tancarà esta edició demà amb altres activitats per a altres públics com, per exemple, el concurs K-Pop Dance Revolution València, un concurs entorn Star Wars o un taller de guió.  

El director de Continguts del Saló, Daniel Tomás, reivindica que esta nova edició té «una programació molt ambiciosa per a gent amant i fidel del còmic, però també per als assistents que s’apropen per primera vegada a aquest gènere».