Universitats

El vicerector de la UPV, José F. Montserrat, únic espanyol triat per al programa de lideratge internacional dels EUA

Montserrat és un dels 50 líders mundials que participarà en este prestigiós programa tecnològic del Departament d'Estat dels EUA 

José F. Montserrat, en una imatge d'arxiu al costat d'un cotxe autònom.

José F. Montserrat, en una imatge d'arxiu al costat d'un cotxe autònom. / Levante-EMV

Gonzalo Sánchez

Gonzalo Sánchez

El vicerector de Comunicació i Internacionalització de la Universitat Politècnica de València, José Francisco Montserrat, s'unix a la llista de l'IVLP (International Visitor Leadership Program), un prestigiós programa de lideratge del Departament d'Estat dels EUA que tria 50 líders mundials. Montserrat és, a més, l'únic espanyol d'esta llista. 

"Ser un dels 50 triats arreu del món enguany, l'únic espanyol, per al programa científic i tecnològic del Departament d'Estat dels EUA, és un privilegi que enfortirà llaços entre la UPV i el sistema científic líder del món", ha explicat Montserrat en les seues xarxes socials. 

El programa dirigit per l'Ambaixada dels Estats Units té una duració d'un mes, de maig fins a juny. Hi participen unes 5.000 persones a l'any i n'han format part 500 caps d'estat i presidents de Govern de diferents països com Thatcher, Schröder, Sarkozy, Blair, May, Olmer o Guterres. 

L'objectiu del programa, segons Montserrat, és conéixer el govern estatunidenc, establir vincles bilaterals i fixar un marc de col·laboració permanent amb el govern americà. El pròxim dia 3 de maig començarà el programa a Washington DC, on Montserrat estarà treballant amb el govern estatunidenc fins a juny. 

Exasesor del Banc Mundial

No és la primera vegada que el Govern dels EUA es fixa en Montserrat, ja que en 2020 va ser seleccionat pel Banc Mundial com a expert per a l'elaboració del seu informe sobre el desplegament de la tecnologia 5G en països en vies de desenvolupament, junt amb 10 experts dels Estats Units i tres de Corea del Sud. 

El vicerector va tindre una estada de tres mesos a la seu de l'organisme a Washignton per a elaborar l'estudi que ponderava el potencial, els reptes i les oportunitats de la implantació d'esta tecnologia en energia, ciutats intel·ligents, agricultura i transport. 

Suscríbete para seguir leyendo