«

Les festes de Guardamar de la Safor transcorren per tot el seu terme municipal. «Els actes es divideixen entre els diferents carrers tant de la platja com del poble, per a que tothom puga gaudir-los», assenyala Seguí.

La programació arranca hui mateix, dissabte, amb un «escalfament», organitzat per l'associació de Moros i Cristians, que consisteix en un sopar popular de «pa i porta». Estarà amenitzat per una xaranga i finalitzarà amb una gran desfilada informal que transcorrerà pels carrers de la platja. «Tothom està convidat, imprescindible ganes de passar-ho bé», indica l'alcaldessa.

Demà diumenge, 5 d'agost, tindrà lloc el tradicional concert d'estiu que ofereix l'Associació Musical de Guardamar de la Safor. Es tracta d'una actuació que sempre guarda sorpreses. «No podem oblidar que la música forma part del nostre ADN valencià», apunta Rosana Seguí.

Una vegada escalfats els motors, el gros de les festes comença el dia dissabte 11 i ja no paren els actes fins al dia 15 d'agost, on el poble rendeix homenatge a una dels seus patrones, la Mare de Déu de La Llet.

«El poble de Guardamar de la Safor, és un poble molt acollidor on es pot gaudir d'una de les platges més boniques de la Safor, es caracteritza per ser una platja familiar i singular on la natura està present en tots els seus racons, les dunes són l'element més característic d'aquesta magnífica platja», apunta la primera edil.

El municipi, prosegueix Seguí, «tampoc es queda enrere», rodejat per tarongers, carrers empedrats i cases de construcció típiques valencianes on la Casa Gran posa la seva empremta, és un poble molt tranquil i familiar, «on la premissa és la qualitat de vida». És per això que tots els esforços del poble van dirigits a recuperar espais naturals degradats, com ara el parc l'Ullal Bovetar, presidit per una gran figuera centenària, que durant anys ha estat amagada i que gràcies a la regeneració del parc s'ha descobert. «Sols per conèixer-la paga la pena vindre a visitar el nostre poble», finalitza l'alcaldessa.