El Potries Music Fest amb més diversitat

El festival intercultural de música amb essència mediterrània es celebra del 10 al 13 d’agost

El gandià carles Dénia actuarà en la cloenda del festival

El gandià carles Dénia actuarà en la cloenda del festival / Levante-EMV

Salva Talens Carbó

La sisena edició del Potries Music Fest es celebra de dijous a diumenge (del 10 al 13 d’agost) amb més concerts i més activitats, com la poesia, la gastronomia i tallers pedagògics.

El dia 10 s’enceta el festival en la Casa de la Cultura amb Duona, un grup de violoncel i piano creat a Leipzig (Alemanya), i Clara Andrés, cantant d’Oliva que presentarà el seu últim disc, «Capfico». Aquestes actuacions seran entre les 20 i les 22 hores, les dos amb entrades al preu de 15 euros. Al descans entre els dos concerts hi haurà un tast de tapes a càrrec del Restaurant Cassoleta, cuina d’autor de Pep Solà, que ja va inclòs en l'entrada.

El grup "Duona" està anunciat per el primer dia del Potries Music Fest

El grup "Duona" està anunciat per el primer dia del Potries Music Fest / Levante-EMV

El divendres 11 arrancarà amb Musicas Brutas Introducció a l’experimentació sonora», un taller musical de recursos i dinàmiques d'improvisació i creació sonora amb diferents objectes sonors i instruments. Aquesta és una activitat gratuïta programada a les 12 hores a la piscina municipal.

A les 20 hores del divendres actuarà el Trio Aayam, una banda nascuda a l’Escola de Música de Göteborg que creu en les tradicions. Açò serà al Museu de Cassoleria Àngel Domínguez amb entrades a 5 euros.

El mateix divendres hi haurà des de les 21 hores una cercavila pels carrers de Potries a càrrec de SA For Dixieland, amb una música carregada de melodia, ritme, moments d’improvisació lliure i el vertader so del naixement del jazz. L’actuació és gratuïta.

Per a tancar el divendres, CMS Trio, un dels conjunts de jazz amb més nom en l’escena estatal dels últims anys. Jazz, flamenc, músiques llatines i ritmes de tot el món. El concert és a les 22.30 hores a la plaça del País Valencià i també gratuït.

Dissabte 12 d’agost la programació inclou les actuacions musicals d’Antonio Oyarzábal, un pianista solista i de cambra establit a Londres, i David Six, un pianista, compositor i multiinstrumentista d’Àustria. La vesprada-nit, entre les 20 i les 22 hores, es completarà amb un recital poètic de Josep Piera i Àngels Gregori. Tot serà a la Casa de la Cultura amb un preu de 15 euros.

La jornada acabarà amb un concert gratuït a la plaça del País Valencià de Noèlia Llorens «Titana», cantaora de cant valencià que presenta una nova proposta de melodies conegudes per tot el món.

El jazz de «CMS Trio» serà gratuït a la plaça del País Valencià

El jazz de «CMS Trio» serà gratuït a la plaça del País Valencià / Levante-EMV

Diumenge 13 d’agost serà l’últim dia del Potries Music Fest. A les 12 hores serà el torn d’Abraham Cupeiro, qui recupera i construeix diversos instruments, i interpreta amb ells música antiga i els mescla amb formacions modernes. Serà a la Casa de Cultura al preu de 5 euros.

A les 14 hores torna a actuar el músic austríac David Six, en este cas al Restaurant Cassoleta, pel que caldrà reservar plaça.

I per arredonir el festival d’enguany, Lia Sampay i Carles Dénia. La cantautora presentarà el seu últim treball, en el qual s’acompanya del guitarrista Adrià Pagès i on construeixen relats des de la senzillesa i la complicitat. L’artista gandià Carles Dénia sorprén al públic per la seua qualitat expressiva i musical. Procedent del jazz, ha aconseguit renovar les diverses fórmules de la música mediterrània. Cantant, compositor, guitarrista, arranjador i productor. Estes actuacions són a la plaça de la Concòrdia de 21 a 23.30 hores amb entrades a 15 euros.

La gent que vulga gaudir del Potries Music Fest pot adquirir l’abonament general a 45 euros que inclou totes les actuacions i activitats del festival. Els veïns de Potries tenen el mateix abonament a 40 euros. Els que vulguen entrades o abonaments han d’utilitzar la web musicfest.potries.org on també està tota la informació del festival.

L’alcalde, Sergi Vidal, destaca del Potries Music Fest 2023 «mescla a artistes de la Safor o valencians amb músics o grups internacionals». L’objectiu és que «la gent puga gaudir de la música de grans ciutats en pobles d’entorn rural amb concerts de proximitat. Esperem que veïns i visitants gaudisquen».