Música, foc i tradició en l’agost de Xeresa

L’ajuntament de la localitat i la comissió festera preparen una programació molt completa u«Són moments emblemàtics en els quals el nostre poble s’uneix per a celebrar les nostres arrels», comparteix Cristina Bou, regidora de Festes

Foto de grup de la comissió festera de Xeresa en les festes patronals de 2023.

Foto de grup de la comissió festera de Xeresa en les festes patronals de 2023. / ED

Teresa Giménez

El mes d’agost de Xeresa està replet de música, tradició, pirotècnia, diversió i germanor. L’ajuntament, junt amb la comissió festera, han preparat un programa de festes patronals, entre l’11 i el 20 d’agost, que no deixarà indiferent a ningú. «Són moments emblemàtics en els quals el nostre poble s’uneix per a celebrar les nostres arrels», comparteix Cristina Bou, regidora de Cultura, Festes i Joventut. 

La ciutadania de Xeresa donarà la benvinguda a les festes demà amb el pregó. A les 12 de la matinada es podrà gaudir de la Cordà tradicional.  La vesprada del dissabte 12 començarà a les 20 hores amb la cercavila pel poble de totes les Quintes. La concentració serà al Ravalet. Després, sopar per la Festa de les Quintes i actuació de La Sede i discomòbil. El diumenge 13 és diversió assegurada: a les 13 hores Festa de la Cervessa al Centre Social, acte amenitzat per la SIUMX; a les 19 hores cavalcada infantil de disfresses, que acabarà en una globotà; a les 22 hores serà el torn de la serenata a la Cort d’Honor i a les Regines a càrrec de la TUNA.

El dilluns 14 també estarà ple d’activitats. El dia arrancarà a les 11 hores amb la cercavila a càrrec del grup de Dolçainers la Penya Roja. A les 11.30 serà la recollida d’autoritats i gent major a l’Ajuntament, que culminarà amb la missa en honor als majors a l’ermita de la Santíssima Trinitat al Ravalet. A les 13.30 hores, s’oferirà un vi d’honor al Centre Social. L’acte estarà amenitzat pel grup de ranxeres Mariachi Real México. A les 20 hores, es podrà gaudir del concert de SIUMX al Passeig Fronton i a les 22 hores s’ha convocat el sopar de la vespra. La nit es tancarà amb una discomòbil. 

Pel que fa al dimarts 15, a les 13 hores es podrà escoltar el volteig de campanes. Ja a les 20 hores serà la recollida de la Cort d’Honor i Regines, i després se celebrarà la presentació de les festes. En acabar, es dispararan focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Borredà. A les 00.30 hores, hi haurà revetla musical amenitzada per l’orquestra Seven Crash.

Actes religiosos

El dimecres 16 d’agost serà el dia per a retre homenatge a Sant Isidre Llaurador i als Sants de la Pedra. A les 12 hores iniciaran l’ofrena i la santa missa. En acabar, traca i volteig de campanes. A la vesprada, l’esport serà el protagonista amb la carrera ciclista, a les 18 hores. Després, serà el torn de la processó en honor als sants patrons, encapçalada pel grup de danses «Racó de la Ferradura». A continuació, traca i focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Borredà. A partir de les 00.30 hores, cavalcada de disfresses i discomòbil Fercho Energy. 

El dijous 17 d’agost se celebra la festa en honor a Sant Rafel, amb ofrena, missa i processó. A la vesprada també hi haurà parc aquàtic al poliesportiu, i orxata i fartons. El plat fort de la nit serà l’actuació de l’Orquestra Montecarlo. El dia 18 és el torn de la Verge dels Dolors, també amb la seua missa i processó. També hi haurà espectacle de màgia i música. 

La recta final de la festa està protagonitzada per a Sant Antoni de Pàdua, que gaudirà de la seua Diana Florejada, missa i processó, el dia 20 d’agost. A més, la pirotècnia del Mediterráneo dispararà una gran mascletà, a les 18.30 hores començarà la cercavila disparatoria CIRC i actuarà l’orquestra Monaco Party. La fi de festes, el dia 20 d’agost, culminarà amb les paelles i l’actuació del grup La Tardor.