El barri del Raval celebra el tradicional Porrat aquest cap de setmana

Les activitats començaran divendres amb l'obertura de les atraccions i el mercat i el pregó inaugural serà el dissabte a les 12 hores

La presentació del Porat del Raval en l'Ajuntament de Gandia

La presentació del Porat del Raval en l'Ajuntament de Gandia / Natxo Francés

Ana Guerrer

L'edil i presidenta de la Junta de Districte del Raval, Maribel Codina; el president de l'Associació de Veïns, Diego Morant, i el seu tresorer, Paco Perelló, han presentat la nova edició del Porrat del barri, que tindrà lloc del 16 i el 18 de febrer.

El programa començarà divendres a les 18 hores, moment en què s'obriran tant les atraccions de la fira com el mercat tradicional. No serà, tot i això, fins dissabte a les 12 hores quan tindrà lloc el pregó inaugural, que es farà a la plaça de Sant Josep.

Després, hi haurà una exhibició canina a càrrec de l'Associació Kuman i, a les 14 hores, l'Associació de Moros del Raval servirà un putxero, el preu de la qual serà de 14 euros per persona, al pati de la Casa de la Marquesa.

A les 17 hores, l'alumnat de l'acadèmia Dance Room ballarà a la plaça del Prado. A les 19 hores, arrancarà l'actuació del grup Míster Globo, que serà al mateix lloc que l'espectacle anterior. "Un dels integrants és del barri, cosa que ens fa molta il·lusió perquè sempre intentem que els que actuen siguen part del veïnat", ha comentat Morant.

Per acabar el dia, es durà a terme el ja típic sopar d'«Enamorats», que costarà 14 euros. Per la seua banda, Perelló ha explicat que "és una cosa que es fa cada any i sempre insistim que, tant els dinars com els sopars són per a tota la ciutadania, no només per a la gent del Raval".

Diumenge començarà a les 12.15 hores amb la tradicional ofrena a Sant Josep i el posterior 'sarau', que comptarà amb l'actuació de la Rondalla Agredolç, i serà entre les 13 i les 14.30 hores a la plaça del Prado.

Les paelles, que es faran al pati de la Casa de la Marquesa i es menjaran, aproximadament, a les 14.30 hores, seran les encarregades de posar el punt final a les festes del districte. En aquest cas, participar-hi costarà 9 euros.

Finalment, Morant ha agraït a l'Ajuntament i a totes les associacions i grups participants la seua ajuda i suport.