El Porrat de Sant Macià de Ròtova teixirà de nou les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida

Les activitats programades es celebren del 23 al 25 de febrer

Una imatge del Porrat de Sant Macià de Ròtova de l'any passat

Una imatge del Porrat de Sant Macià de Ròtova de l'any passat / Ajuntament de Ròtova

Ana Guerrer

Ròtova ha donat a conéixer la programació del Porrat de Sant Macià de 2024, el porrat de l’interior, que tindrà lloc el cap de setmana del 23 al 25 de febrer, una cita que reuneix cada any la gent de les comarques de la Safor i la Vall d’Albaida i comarques veïnes. 

Durant tres dies, "el municipi de l’interior de la Safor proposa teixir un conjunt d’experiències per a diferents edats que mostren el municipi a la gent que ens visita i dinamitza el veïnat del poble", ha explicat Maria Fayos, regidora de Festes.

La programació musical de 2024 girarà entorn a la plaça Major, amb l’espectacle familiar de La Banda del Drac, la Rondalla Agredolç, La Rotovense Musical o els sons de la batukada Kum Kum Tra, a més d’actuacions com Megapops o Zambra Fusión

Enguany, a més, serà punt de trobada de l’Associació cultural de dolçainers i tabaleters de la Safor i la Colla de dolçainers i percussió de la Vall Blanca. «La Carpa Jove, a més, acollirà dissabte a la nit el concert de Colomet, Oceans i Erebo DJ.", ha conclòs Fayos.

El cartell del Porrat d'enguany és obra de Sergi Mendoza

El cartell del Porrat d'enguany és obra de Sergi Mendoza / Sergi Mendoza

L’edició de 2024 comença amb un «porrat menut», amb tallers al voltant del món romà, taronjada i una exposició que mostra el porrat "a través dels ulls dels nostres infants". "Per a nosaltres és important implicar totes les mirades", ha explicat Antònia Paredes, regidora de Cultura i de Criança, Formació i Educació Integral, "des dels més menuts fins a la gent gran, que s’ha implicat a mostrar-nos experiències teixides, omplint de colors els diferents espais del poble o amb la mostra de boixets i punt de ganxo. 

El carrer Joan XXIII acollirà l’exposició "Brodant la revolta", com una mostra reivindicativa des de la tasca artesanal; i al Centre Parroquial mostrarem com hem viscut de manera tradicional amb "la natura teixida".

Els orígens del Porrat de Sant Macià, integrat dins de la Ruta dels Porrats de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, se situen al voltant de Sant Jeroni de Cotalba, a finals del segle XVI, coincidint amb la visita de Felip II al monestir; compta amb el mercat tradicional, situat als carrers Sant Josep, carrer Major, Comtes de Ròtova, el carrer Sant Joan XXIII i el carrer Abadia, que també acollirà l’espai editorial, a banda de tallers i jocs; l’espai per a associacions, a la plaça Major; la Fira Agroalimentària, Artesana i Turística, situada al carrer Joan XXIII.

El disseny del cartell de 2024 ha anat a càrrec de Sergi Mendoza, seguint la línia d’imatge del porrat marcada per Álvaro Sanchis. La gent podrà visitar, també, el Centre d’Interpretació de la Pansa, la Vil·la Romana, on s’han organitzat visites guiades, i el monestir de Sant Jeroni de Cotalba, que col·labora en la programació.