La X edició del 'Sona Baixet Fest' a Gandia es celebra els dies 23 i 24 de març

La iniciativa es durà a terme en el Teatre del Raval i el local de la Fundació Espurna

Una imatge d'un Festival Sona Baixet d'altres anys

Una imatge d'un Festival Sona Baixet d'altres anys / Teatre del Raval

Ana Guerrer

L'edil delegada de Cultura, Balbina Sendra i la gerent del Teatre del Raval, Isabel Cogollos, han presentat la X edició del Sona Baixet Fest, que tindrà lloc entre el pròxim 23 i el 24 de març.

"La idea d'aquesta iniciativa és crear una experiència intergeneracional, però basada, principalment, en els gustos dels més xicotets de la ciutat", ha destacat Cogollos. A més, engloba diferents disciplines com la música, el teatre, o el treball corporal, que poden veure i gaudir totes les persones.

Enguany, el festival comptarà amb actuacions musicals que aniran des del rock amb valors del grup Wilfrid Energia Humana fins a Rah-Mon Roma, que enllaça tradició i futur en els seus concerts. A més, hi haurà espectacles de companyies com Els Fantasmes del Raval o l'espai d'acrobàcies aèries Spiracle, que després durà a terme un taller.

Els assistents també podran gaudir de la presència de Rodamons Teatre, que ensenyarà els aspectes més importants de la psicomotricitat, del taller d'humor i malabars de «El professor de tenis», o de Begoña Tena, que actuarà per als bebés més xicotets amb la seua funció «El volcà blau».

Per si no fos prou, es projectarà la pel·lícula 'Zog i els doctors voladors' en la qual, tal com ha esmentat la gerent «es desmunten els rols de gènere», i es podrà gaudir en tot moment de la mini-disc de «El triangulista». Finalment, hi haurà un apartat gastronòmic que serà a càrrec de Ca Saforaui.

“Hem intentat que totes les activitats siguen d'agrupacions de la comarca. Per això, comptem amb la col·laboració d'Espurna, que prestarà alguns dels seus espais per a diverses funcions, i de Ca Saforaui”, ha assenyalat Cogollos.

Per part seua, Sendra ha agraït tot el treball del Teatre del Raval i ha posat en valor el fet que una entitat de la Safor "treballe amb unes altres del territori per a dinamitzar el teixit associatiu, cultural i comercial de la ciutat i de la seua societat. Des de l'ajuntament de Gandia donem suport a aquest tipus d'iniciatives perquè van més enllà de les activitats que normalment es programen. Creiem que hem de secundar amb tota classe de manifestacions culturals".

Respecte als preus, l'abonament de tots dos dies costa 12 euros si es compra de forma anticipada i en línia, i 16 euros si s'aconsegueix en taquilla. Les entrades d'un dia, tenen un preu de 10 euros si s'adquireixen per la web del festival, i de 14 euros si no.

Finalment, la gerent ha aprofitat per a explicar que els escenaris de cada espectacle i la programació completa poden consultar-se en la pàgina web sonabaixet.com.